Digitaal jaarverslag laten maken

Een digitaal of videojaarverslag is helemaal van nu! Stop met stapels papier en laat ons meedenken over het vertalen van je feiten en cijfers naar een inspirerend middel!

Offerte binnen een werkdag

Een jaarverslag dat wél interessant is!

Het wordt tijd om je jaarverslag officieel te upgraden. De tijd van dikke boekwerken is voorbij. Want laten we eerlijk zijn: het ziet er mooi uit maar vaak gaat het van bureau naar lade naar kast naar zolder. Dat kan anders.

Peppermint helpt je met het maken van een digitaal of interactief jaarverslag dat blijft boeien. Het is prettig te lezen en resultaten zijn duidelijk gevisualiseerd.

Een jaarverslag dat wél interessant is! - Peppermint Media
Mogelijkheden digitaal jaarverslag - Peppermint Media

Mogelijkheden digitaal jaarverslag

Er zijn vele manieren om je jaarverslag digitaal of interactief te maken. De meest voor de hand liggende manier is om je gedrukte jaarverslag te vertalen naar een digitale variant. Dit is natuurlijk mogelijk, maar het blijft oude wijn in nieuwe zakken.

Een goede manier om écht te beginnen met een interactief jaarverslag is met het schrappen van teksten en alternatieven zoeken. Welke teksten zijn eigenlijk overbodig? Van welke teksten kunnen we een infographic maken? En van welke plaatjes kunnen we een animatie laten maken?

Werkwijze en kosten

Het maken van een jaarverslag is intensief werk. Hoe beter de voorbereiding is (het aanleveren van de juiste teksten en data op de juiste manier), hoe sneller we kunnen werken.

De prijs voor een digitaal jaarverslag is op voorhand lastig te bepalen. Het is sterk afhankelijk van de hoeveelheid teksten, de hoeveelheid (interactieve) afbeeldingen, gebruik van animaties, etc.

Voor elke wens hebben we een passende en betaalbare oplossing. Bel 024 -845 99 54 voor meer info of vraag direct een offerte aan.

Wij hanteren onderstaande werkwijze om tot een goed en passend jaarverslag te komen:

Inventarisatie

In de eerste fase gaan we samen bekijken hoeveel informatie er in het jaarverslag dient te komen, de data/cijfers categoriseren en op zoek naar een geschikte ‘overkoepelende’ stijl.

Teksten en vorm

In deze fase gaan we samen met u teksten (her)schrijven en de data/cijfers omzetten naar grafieken/diagrammen.

Ontwerp/bouw

Ons team gaat vervolgens aan de slag om een sprekende visuele stijl te bepalen voor uw jaarverslag. In deze fase wordt alles visueel gemaakt. Na goedkeuring op deze stijl wordt het complete jaarverslag interactief gemaakt. Hierbij worden er koppelingen gemaakt tussen verschillende onderwerpen en zorgen we dat grafieken interactief zijn.

Werkwijze en kosten - Peppermint Media

Ook een digitaal jaarverslag?

Offerte binnen een werkdag