Laat je inspireren

De Oppeppers van Peppermint zijn geschreven om je te helpen en te inspireren. We bespreken de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van video, animatie en infographics en geven een kijkje bij ons achter de schermen.

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!
8 fouten in je videomarketing (en de oplossing) - Peppermint Media
- Bouke te Pas

8 fouten in je videomarketing (en de oplossing)

Gebruik jij al video in je online marketingstrategie? Lukt dat een beetje of had je betere resultaten verwacht? Misschien maak jij je dan (net als de meeste bedrijven) wel schuldig aan een of meerdere van de onderstaande videomarketing-fouten:

Lees deze oppepper!
4 SEO-tips voor je video - Peppermint Media
- Bouke te Pas

4 SEO-tips voor je video

Videoplatforms zoals YouTube worden alsmaar groter. Niet alleen als entertainment-websites, maar ook als volwaardige zoekmachines. En zoekmachines -zoals je hopelijk wel weet- kunnen veel voordelen opleveren voor je bedrijf. Als je een beetje bovenaan in de zoekresultaten komt te staan tenminste. Daar kun je voor zorgen door het uitvoeren van een beetje zoekmachine-optimalisatie (SEO) voor je video’s. Wij hebben 4 tips voor je.

Lees deze oppepper!
Waarom met mate genieten écht beter is - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Waarom met mate genieten écht beter is

Zoals dat met wel meer dingen is, wordt marketing ineens een stuk leuker als je je er iets bij kunt voorstellen. Weg dus met die saaie theorieën, vandaag een lesje videomarketing aan de hand van, jawel, taarten en cupcakes. Want als je de grote mooie marketingboodschap (je taart) aan de straatstenen nog niet kwijtraakt, waarom zou je je boodschap dan niet in kleine stukjes (cupcakes) opdelen totdat er voor ieder wat wils overblijft? Dan krijgt je doelgroep geen overdosis informatie (of calorieën) binnen en is de kans groot dat iedereen snel terugkomt voor méér!

Lees deze oppepper!
Videomarketing voor mensen met lef - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Videomarketing voor mensen met lef

Als het in jouw bedrijf allemaal wel zijn gangetje gaat en je die megadeal met een grote klant niet nodig hebt (of er helemaal geen zin in hebt), dan heb je de tips in dit blogbericht waarschijnlijk niet nodig. Maar als je liever vol gaat voor een uitdaging dan dat je onderuitgezakt op de bank zit: video is het antwoord! Je wist waarschijnlijk al lang dat er meer toepassingen zijn voor je video dan alleen het plaatsen op YouTube of je website. Maar had je al gedacht aan video voor je interne communicatie? Of voor productlanceringen? Dat maakt pas indruk!

Lees deze oppepper!
Handleiding interactieve YouTube-video’s - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Handleiding interactieve YouTube-video’s

Als foto’s al meer dan duizend woorden zeggen, dan kun je met video’s nóg meer vertellen. Maar ze zeggen lang niet alles. Dat is geen probleem voor je doe-het-zelf en huis-tuin-en-keukenvideo’s, maar een video voor je bedrijf moet wél alles zeggen wat er te zeggen valt. En dat lukt je niet met “gewone” video’s, daarvoor is nét iets extra’s nodig. Lees in dit blogbericht hoe je jouw YouTube-video’s interactief én (dus) populairder maakt.

Lees deze oppepper!
Onderzoek bewijst: smartphones hebben de toekomst - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Onderzoek bewijst: smartphones hebben de toekomst

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone meer? Even een boek lezen, een webshop bezoeken of op afstand werken; een smartphone biedt mogelijkheden. Ook voor bedrijven. Maar hoe zit dat dan in de toekomst? Is dit een trend die overwaait? Waarschijnlijk niet. Volgens het onderzoek van Forecast hebben smartphones de toekomst en is dit pas het begin.

Lees deze oppepper!
Zo maak je een pre-roll-advertentie die wél bekeken wordt - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zo maak je een pre-roll-advertentie die wél bekeken wordt

Je kent ze vast wel, de (vaak) irritante advertentievideo’s die verschijnen voordat je een video wilt gaan bekijken op bijvoorbeeld YouTube. Deel je je computer wel eens met anderen, dan is er ook nog kans dat je ineens reclame voor nagellak te zien krijgt voor je hardrockvideo. En dan moet je vaak ook nog eens minimaal 5 seconden blijven kijken voordat je ze (misschien) mag skippen! Deze filmpjes heten ook wel pre-roll advertenties en kunnen een geweldig marketingmiddel zijn. Als je ze op de goede manier gebruikt tenminste…!

Lees deze oppepper!
Zelf het script schrijven, of toch maar niet? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zelf het script schrijven, of toch maar niet?

Voor de controlfreaks onder ons is het soms erg moeilijk om dingen los te laten. Iets overdragen aan een ander en dan ook nog gerust te kunnen slapen, je moet het maar kunnen. Maar kom op, een script voor je animatie laten maken? Dat moet je toch aan iemand anders kunnen overlaten? Of is dit juist typisch iets dat je alleen maar zelf kunt doen? Oordeel zelf…

Lees deze oppepper!
Viewability: een nieuwe manier om het succes van video te meten - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Viewability: een nieuwe manier om het succes van video te meten

Adverteren met video is niks nieuws meer. Manieren om het succes ervan te meten zul je dus ook wel kennen. Hoeveelheid kliks, aantal kijkers die de volledige video-advertentie afkijken, duur van het kijken etc.; het blijft gissen welke video’s nu echt indruk maken op de kijker en welke niet. Sinds kort is er daarom een nieuwe term in de wereld van geroepen die misschien een nauwkeurigere blik kan werpen op het succes van video’s: viewability.

Lees deze oppepper!
Waarom videomarketing niet altijd goed is: een voorbeeld - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Waarom videomarketing niet altijd goed is: een voorbeeld

Misschien wilde je er niet in meegaan, omdat het toch wel over zou waaien. Of misschien was je er nog niet aan toegekomen. Helaas voor jou, hoera voor ons: videomarketing is geen hype of trend. Het is een serieus en blijvend onderdeel van de complete marketingmix. De hoogste tijd dat je er toch maar eens over gaat nadenken dus. Toch kun je video niet zomaar overal voor gebruiken, video is niet altijd het juiste middel. Even een reality check… Hoe graag ik ook het gebruik van video promoot; het is geen wondermiddel. En het is zeker niet voor elke situatie bruikbaar.

Lees deze oppepper!
Boost je website met icoontjes en afbeeldingen - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Boost je website met icoontjes en afbeeldingen

Saaie websites, daar heeft niemand zin in. En wat is een website nu zonder afbeeldingen en icoontjes? Niet veel, aangezien er dan alleen maar wat tekst overblijft. Er moet iets leuks te kijken zijn en hoe kun je dat nu beter voor elkaar krijgen dan met geweldige visuals? En die zijn helemaal niet zo moeilijk te maken! Met deze 6 tips kom je als het goed is al een heel eind.

Lees deze oppepper!
De kracht van bewegende infographics - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De kracht van bewegende infographics

Infographics: ieder zichzelf respecterend bedrijf maakt er tegenwoordig gebruik van. Ze werken goed, omdat ze in één afbeelding bepaalde zaken duidelijk kunnen maken en op een effectieve manier een verhaal vertellen. Sterker nog: infographics zijn een stuk effectiever dan grote stukken tekst. Ze zijn gemakkelijker te begrijpen, sneller en bevatten meer emotie dan een platte tekst. Dus… Waar wacht je nog op? Door infographics te gebruiken zullen de ‘kijkers’ van je infographic zich meer aangetrokken voelen tot de inhoud én tot jouw bedrijf.

Lees deze oppepper!
Een vuistregel voor de perfecte pitch - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Een vuistregel voor de perfecte pitch

Je zou denken dat rekenen helemaal niets te maken heeft met de pitch die je binnenkort voor een bedrijf moet gaan houden. Gewoon je verhaal uit je hoofd stampen en een PowerPoint erbij en klaar is kees, toch? In dit blogbericht zul je lezen dat er met een paar getalletjes helemaal niets mis is. Je pitch wordt zelfs beter dan die van de rest als je een paar getallen als vuistregel toepast. Op de moderne manier dan.

Lees deze oppepper!
3 Soorten video die je op je website moet hebben - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 Soorten video die je op je website moet hebben

Je hebt je website vernieuwd en wat mooie afbeeldingen en teksten toegevoegd, maar dan vraag je je af: wat nu? Klaar ben je nog niet echt, dat is duidelijk. Maar wat is nou dé toevoeging die je website nog nodig heeft? En dan weet je het ineens: een video! Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want zomaar beginnen met filmen werkt meestal niet…

Lees deze oppepper!
Zo kies je het perfecte WordPress thema - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zo kies je het perfecte WordPress thema

WordPress is een uitkomst voor vele websitebouwers, maar voor de beginners kan de uitgebreide verzameling aan mogelijkheden wat overweldigend zijn. Neem bijvoorbeeld de thema’s eens. Met een bijna onbeperkte voorraad aan WordPress-thema’s om uit te kiezen is het moeilijk om snel de juiste keuze te kunnen maken. Wij helpen je!

Lees deze oppepper!
Mobilegeddon: wat merk je er nu echt van? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Mobilegeddon: wat merk je er nu echt van?

Een website moet tegenwoordig ook op smartphones en tablets goed te bekijken zijn. Niets is namelijk irritanter dan onleesbare kleine tekst en afbeeldingen waarbij je eerst moet in- of uitzoomen. Dat is precies de reden waarom Google vanaf 21 april websites die (nog) niet mobielvriendelijk zijn, minder hoog in de zoekresultaten plaatst. Maar wat is er, bijna twee maanden later, nou precies van deze “mobilegeddon” terecht gekomen?

Lees deze oppepper!
Een CMS kiezen in de contentmanagement-jungle - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Een CMS kiezen in de contentmanagement-jungle

Het kan goed mis gaan als je -onwetend of gehaast- het verkeerde Content Management Systeem (CMS) voor je website kiest. Opties zijn er in overvloed; veel aanpasmogelijkheid of juist weinig, een goede klantenservice, stabiliteit, innovatie. Maar daar tegenover staat dat jouw wensen vast ook talrijk zijn. Hoe kies je nu wat past bij jouw bedrijf?

Lees deze oppepper!
Marketing en social media: de trends van nu - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Marketing en social media: de trends van nu

In de toekomst kijken, dat zouden we allemaal wel eens willen doen. Nou zijn er opties genoeg, maar sommige zijn gewoon eh… minder geschikt. De vrouw (of man) met de glazen bol zegt bijvoorbeeld weinig waar we bedrijfsmatig echt iets mee kunnen. Gelukkig is er nog altijd zoiets als onderzoek waar we wél de toekomsttrends mee kunnen (proberen te) voorspellen. Twee opkomende trends op het gebied van social media marketing bespreken we hier.

Lees deze oppepper!
10 tips voor de perfecte stockfoto - Peppermint Media
- Bouke te Pas

10 tips voor de perfecte stockfoto

Afbeeldingen kunnen je content maken of breken. Of je ze nu uit een stock haalt of zelf maakt, er is geen excuus voor het gebruiken van iets lelijks. Wil je geen tijd of moeite in een goede afbeelding stoppen, dan zal je content ook geen impact maken. Zelf foto’s en afbeeldingen maken is een vak apart, maar óók voor het uitzoeken van mooie stockfoto’s moet je van goeden huize komen.

Lees deze oppepper!
Videomarketing met Vine - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Videomarketing met Vine

Als jouw bedrijf zich met video(marketing) bezighoudt zul je het wel herkennen: je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om je video’s te delen en te promoten. Daarom houden we vandaag eens een minder gangbaar videoplatform onder de loep: Vine.

Lees deze oppepper!
3 redenen waarom klanten een explanimation willen - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 redenen waarom klanten een explanimation willen

Reclame is overal. In een wereld die overspoeld wordt met woorden is het goed om te weten dat er ook alternatieven zijn om nieuwe klanten te werven. En er is er één in het specifiek die het verschil kan maken voor jouw bedrijf, product of dienst. De explanimation. Maar waarom zou je zo’n explanimation eigenlijk laten maken?

Lees deze oppepper!
Zo verpest je jouw homepage - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zo verpest je jouw homepage

Hoe zou je jezelf het liefst presenteren? Schreeuwend, met een monoloog van tien minuten zonder enige structuur? Niet toch? Ik zal maar meteen to the point komen, want hoe cliché het ook klinkt, de homepage van de website van je bedrijf is óók een visitekaartje. Het is de presentatie van je bedrijf die ervoor zorgt dat potentiële klanten naar je toe komen of juist heel hard wegrennen.

Lees deze oppepper!
4 Valkuilen bij het laten maken van een animatie - Peppermint Media
- Bouke te Pas

4 Valkuilen bij het laten maken van een animatie

Dat een animatiefilm veel voordelen heeft voor je bedrijf, dat weten we nu wel. Dat er ook dingen zijn die kunnen misgaan, dat wist je misschien nog niet. Begin je aan een animatie, doe het dan wel op de goede manier. Fouten maken doet iedereen, maar het is handig om je toch enigszins voor te bereiden, en daarom zijn hier alvast 4 dingen waarop je moet letten bij het laten maken van een animatiefilm.

Lees deze oppepper!
Video op je landingspagina? Hou je huisdieren erbuiten! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Video op je landingspagina? Hou je huisdieren erbuiten!

Er zijn mensen die in hun vrije tijd graag naar kattenfilmpjes kijken. En daar is niets mis mee. Maar ik heb nou nog nooit iemand horen zeggen dat hij graag naar landingspagina-video’s van zijn zorgverzekering kijkt. Ok, hier zit een klein verschil in qua commercialiteit, nut en onderwerp, maar zou het niet mooi zijn als jouw landingspagina-video toch net zo populair wordt?

Lees deze oppepper!
Zo maak je de beste TV-commercial - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zo maak je de beste TV-commercial

Verwonder jij je ook ieder jaar weer over al die lelijke, slecht doordachte en pijnlijke televisiereclames? De gevalletjes “ik ben Paul van…”; je kent er vast wel een paar. Natuurlijk, een televisiereclame maken is een kunst, zeker omdat je je doelgroep niet echt kunt uitkiezen. Toch kunnen dit soort #fails (= slecht voor je imago!) voorkomen worden. Met een animatie! Of doe je liever weer een poging om die Loden Leeuw te winnen?

Lees deze oppepper!
5 tips voor een interactieve infographic - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 tips voor een interactieve infographic

Infographics zijn superleuk. Of ja, ze maken informatie in ieder geval een stuk leuker dan die saaie jaarverslagen en rapporten. Heb je er nog nooit van gehoord of denk je dat een infographic niets voor jouw bedrijf is? Ga dan eerst maar even terug naar de basis. Zijn infographics voor jou al lang geen nieuws meer en is het maken ervan voor jou geen uitdaging meer? Probeer dan eens een interactieve infographic.

Lees deze oppepper!
Google Analytics voor beginners - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Google Analytics voor beginners

Als je een website hebt, dan houd je waarschijnlijk ook statistieken bij over de bezoekers van je website. Maar hoe uitgebreid bedrijven dat doen, dat verschilt af en toe nogal. Hoe zit dat bij jou? Misschien denk je nu wel “ik houd alleen de sales bij” of “euhm… statistiek?” Dat is niet erg. Tenminste… als je er nu meteen iets aan verandert.

Lees deze oppepper!
Meer bezoekers op je website: wees transparant, maar niet doorzichtig - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Meer bezoekers op je website: wees transparant, maar niet doorzichtig

Het is een eeuwig dilemma voor bedrijven, een struikelblok voor sommigen en de hobby van anderen. Hoe dan ook, het blijft toch altijd een uitdaging om zoveel mogelijk traffic voor je website te genereren. Eigenlijk is genereren ook niet het juiste woord; je maakt die bezoekersaantallen namelijk helemaal niet zelf, je moet er keihard voor werken om die mensen naar jouw website te krijgen! Maak het jezelf iets gemakkelijker en behaal een voorsprong op de concurrent, simpelweg door transparant te zijn.

Lees deze oppepper!
Move over comic sans: er is meer - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Move over comic sans: er is meer

Een hele blog over fonts. Is daar zoveel over te vertellen dan? Jazeker! En dan gaan we het nog niet eens over alle verschillende soorten lettertypes hebben, want dan kun je een heel boekwerk maken (die bestaan al). Nee, we gaan het hebben over het kiezen van een geschikt lettertype, want dat is best een beetje moeilijk met die wildgroei op internet. Met deze 10 tips wordt het hopelijk ietsje gemakkelijker om fonts te kiezen voor jouw website (en anders vraag je het ons gewoon!).

Lees deze oppepper!
GIF voor je bedrijf! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

GIF voor je bedrijf!

Nee, geen vergif voor je bedrijf. We willen je graag kennis laten maken met de GIF of cinemagraph, hét onontdekte juweeltje op het gebied van visuele marketing. Wat is het? Simpel gezegd zijn GIF’s of cinemagraphs gedeeltelijk bewegende of geanimeerde afbeeldingen. Of gedeeltelijk stilstaande mini-filmpjes. Een beetje verwarrend, maar als je wat voorbeelden bekijkt, snap je…

Lees deze oppepper!
Is Facebook het nieuwe YouTube? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Is Facebook het nieuwe YouTube?

Je video’s deel je uiteraard op YouTube. Het heeft meer dan een miljard gebruikers en ieder uur wordt er voor 300 uur video geüpload. Maar is YouTube nog wel de beste manier om je (bedrijfs)video’s te delen? Onderzoek laat zien dat Facebook een inhaalslag aan het maken is, dus doe er je voordeel mee! Is Facebook het…

Lees deze oppepper!
In 8 stappen naar de perfecte bedrijfspresentatie - Peppermint Media
- Bouke te Pas

In 8 stappen naar de perfecte bedrijfspresentatie

Opeens is het moment daar: je moet een presentatie houden over je bedrijf, product of dienst. Eerste reactie: leuk! Tweede reactie: paniek! Want waar je begin? Hoe krijg je dat voor elkaar? Moet je PowerPoint gebruiken? Prezi? En hoe dan? Geen stress. Ook jij kunt jouw publiek (of het nu het voltallige personeel is, of…

Lees deze oppepper!
Waarom je (nog) geen klant mag worden bij ons - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Waarom je (nog) geen klant mag worden bij ons

Het is geen geheim dat we (steengoede) video’s maken voor bedrijven en organisaties. We stoppen onze ziel en zaligheid in ieder project. Sterker nog: we geven zelfs garantie! Maar klant worden bij Peppermint kan niet zomaar. Als je denkt dat we wel even je probleem oplossen en iets leuks uit onze hoed toveren, dan heb…

Lees deze oppepper!
11 dingen over zoekmachine-optimalisatie die je moet weten - Peppermint Media
- Bouke te Pas

11 dingen over zoekmachine-optimalisatie die je moet weten

Om maar meteen even een fabeltje te ontkrachten: zoekmachine-optimalisatie, ofwel search engine optimization (SEO) is helemaal niet alleen weggelegd voor de computernerds onder ons. Vergelijk het met tuinieren; de simpele dingen (een moestuintje bijvoorbeeld) kun je best zelf doen. Pas voor echt ingewikkelde dingen heb je een professional nodig. Dat scheelt weer geld en (als…

Lees deze oppepper!
Cut the crap: de voordelen van flat webdesign - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Cut the crap: de voordelen van flat webdesign

Hoe puurder hoe beter: het levensmotto van een groot deel van de huidige generatie. Minder toevoegingen en opsmuk, maar gewoon cut the crap en terug naar de basis. Dat gaat verder dan alleen de producten die we kopen (puur natuur voedsel en simplistische meubels bijvoorbeeld), want ook op het gebied van webdesign is minder nu…

Lees deze oppepper!
8 manieren om video in te zetten als marketingmiddel - Peppermint Media
- Bouke te Pas

8 manieren om video in te zetten als marketingmiddel

Video gebruiken voor je marketing is slim. Sterker nog, er is zelfs een term voor bedacht: videomarketing. Toch blijkt dat de term video vaak vragen oproept bij de marketingafdeling of bij ondernemers. Want waar begin je? Moet je meteen ‘vol aan de bak’ met een professionele corporate video of kun je ook even makkelijk beginnen en…

Lees deze oppepper!
Local SEO: zet jezelf goed op de kaart - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Local SEO: zet jezelf goed op de kaart

Zeker voor mensen met een richtingsgevoel als een goudvis is Google Maps een prachtige uitvinding (ik spreek uit ervaring). Praktisch alles is op de interactieve wereldkaart te vinden. Maar niet alleen voor particuliere navigatie-onkundigen is deze functie van Google een aanwinst, bedrijven kunnen er ook voordeel mee doen. En geloof me (ik wist nog niet…

Lees deze oppepper!
3 Ongewone manieren om een uitlegvideo in te zetten - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 Ongewone manieren om een uitlegvideo in te zetten

Zo, je hebt een uitlegvideo laten maken. En nu? Wat is de beste manier om dit de wereld te laten weten? Wat moet je doen om te zorgen dat de animatie ook bij de juiste doelgroep aankomt? Dat je een uitlegvideo hebt laten maken voor alleen je website wil nog niet zeggen dat je ‘m…

Lees deze oppepper!
3 redenen om een animatie te laten maken - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 redenen om een animatie te laten maken

Of je het nou een animatiefilm, explanimation, uitlegvideo of corporate animatie noemt: het zorgt voor aandacht. Het is slim om een animatie te gebruiken als onderdeel van je marketingstrategie. Het zorgt ervoor dat je je verhaal beter duidelijk kunt maken aan je doelgroep en je kunt je er direct mee onderscheiden van je concurrenten! Online…

Lees deze oppepper!
Uitlegvideo’s en lachende IKEA-mannetjes - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Uitlegvideo’s en lachende IKEA-mannetjes

Het zou niet nodig moeten zijn, van die frustraties waar je dagenlang nog boos van kijkt. Waarvan je absoluut niet begrijpt dat niemand ooit met een beter idee is gekomen. Toch ken ik er ook een paar (teveel). En aan één daarvan werd ik laatst nog herinnerd. Allemaal heel leuk hoor, een nieuwe kast uitzoeken….

Lees deze oppepper!
Het recept voor de perfecte infographic - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Het recept voor de perfecte infographic

Ai, dat komt hard aan, maar ik zeg het toch: heb je als bedrijf nog nooit een infographic gemaakt, dan lig je ho-pe-loos achter. Een mooie grafische weergave van je informatie is veel interessanter dan een saai jaarverslag of een onderzoeksrapport. Als je de informatie van jouw bedrijf echt nuttig wilt maken, zorg dan dat…

Lees deze oppepper!
Spoedcursus zelf animatie maken - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Spoedcursus zelf animatie maken

We snappen het helemaal. Die animaties van andere bedrijven zijn echt supervet, maar zelf heb je telkens wel een argument om er geen te laten maken. En heel vaak is dat het budget. De slimmeriken onder ons weten allang dat het zelf maken van een animatie véél meer (bloed, zweet…) kost dan een animatie van…

Lees deze oppepper!
Te weinig YouTube-kijkers? 4 Dingen die je kunt doen. - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Te weinig YouTube-kijkers? 4 Dingen die je kunt doen.

Wat kan het leven toch oneerlijk zijn: heb je vol trots je video’s op YouTube gezet, kijkt niemand ernaar. Tja. Wat doe je dan? Balen? Huilen? Roepen dat internet niet werkt? Nein. Even rustig. Wat je zelf kunt doen is vrij eenvoudig en kan snel voor resultaat zorgen. Voor het gemak ga ik er maar…

Lees deze oppepper!
Het sprookje van de bedrijfsanimatie - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Het sprookje van de bedrijfsanimatie

Er was eens… een tijd waarin animatiefilms alleen gemaakt werden door de grote reuzen zoals Pixar. Een tijd waarin animatiefilms alleen voor kinderen bestemd waren en gevuld waren met prinsen, prinsessen en pratend speelgoed. Maar dat was lang geleden. Net als de kijkers van vroeger (ook al zijn sommigen nog blijven hangen in hun liefde…

Lees deze oppepper!
Contentmarketing met video: de basics - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Contentmarketing met video: de basics

Dat video’s en marketing hand in hand gaan, is niets nieuws meer. De grotere merken weten steeds slimmer om te gaan met videoreclame (die soms opdringerige verplichte advertenties), maar ook met de video’s zelf. En dat is waar we het hier over hebben: video’s met content waar jij én je klanten blij van worden (en…

Lees deze oppepper!
Weg met die oude rotzooi! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Weg met die oude rotzooi!

Schoonmaken, afvallen, goede voornemens: het hoort er een beetje bij, maar de meeste mensen doen het liever niet (behalve van die poets-freaks die hun leven op de rit hebben en ook helemaal niet hoeven afvallen). Als ik zo om mij heen kijk, verstoppen mensen zich liever voor vernieuwing en poetsdoekjes. Komt het je bekend voor?…

Lees deze oppepper!
3 Manieren om uw nieuwsbrief interessant te maken - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 Manieren om uw nieuwsbrief interessant te maken

Een nieuwsbrief als marketingmiddel…leuk. Maar leest iemand die dingen nog wel? Veel ondernemers sturen per e-mail een nieuwsbrief naar hun relaties. Maar een groot deel van de ontvangers drukt meteen op ‘delete’. Hoe zorgt u dan toch dat uw nieuwsbrief gelezen wordt? Hoe wordt een nieuwsbrief écht een aanvulling op uw marketing? 1. Een pakkend onderwerp…

Lees deze oppepper!
Ondernemer met lef? Laat maar eens zien dan! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Ondernemer met lef? Laat maar eens zien dan!

Doe het gewoon eens. Reserveer een (marketing)budget voor het meest waardevolle experiment dat u ooit zult houden. Het is de ultieme manier om echt te horen, zien en voelen wat uw klanten denken. Het is een experiment voor ondernemers met lef. Het is de beste manier om in het hoofd van uw doelgroep te kruipen….

Lees deze oppepper!
5 Redenen om nu een webwinkel te beginnen - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Redenen om nu een webwinkel te beginnen

Het woord webwinkel zingt al een tijdje rond in uw hoofd. Maar u heeft ook twijfels. Is het wel slim? Maakt u daarmee geen vijanden? Is het wel rendabel? Wij geven u 5 redenen om nu een webwinkel te beginnen. 1. Een extra stuk van de taart Het is heel eenvoudig: door een extra verkoopkanaal…

Lees deze oppepper!
Zakelijk bloggen: de meest gemaakte fouten - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zakelijk bloggen: de meest gemaakte fouten

Zakelijk bloggen is misschien wel één van de meest onderschatte manier van marketing. Een goede content strategie zorgt namelijk voor aandacht van uw doelgroep en het helpt u ook nog eens beter gevonden worden in Google. Maar voorkom dan wel deze fouten… Het niet integreren van uw blog met uw website Uw blog hoort altijd…

Lees deze oppepper!
Wat is nou eigenlijk conversie? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Wat is nou eigenlijk conversie?

De grootste fout die we als ondernemers kunnen maken: denken dat onze doelgroep onze (vak)taal wel begrijpt. Bij Peppermint proberen we altijd zoveel mogelijk ‘de taal van de klant’ te spreken. Toch glipt er wel eens een woordje doorheen…. Conversie was zo’n woord. Hoewel het woord saai klinkt, is het misschien wel de belangrijkste formulering…

Lees deze oppepper!
Pijnlijke ondernemersles van een tapijtlegger - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Pijnlijke ondernemersles van een tapijtlegger

Het kantoor van Peppermint was wel toe aan een nieuw tapijtje. Afspraak gemaakt, prijsopgave gekregen, klaar. Maar dan: ik ben ondernemer en dus wil ik kosten besparen. Op het tapijt (en het leggen) valt weinig te besparen. Maar het verwijderen van het oude tapijt, tja, daar ligt natuurlijk wel een kans. Dus: ik zou het…

Lees deze oppepper!
De gladde autoverkoper in u - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De gladde autoverkoper in u

Autoverkopers en makelaars: het zijn de types waarvan veel mensen vinden dat ze gladde praatjes hebben en verder niets. Het zijn personen waarvan het lijkt dat ze uitsluitend handelen in hun eigen belang. Dat belang is provisie of courtage. Hoe zou de wereld er uitzien als deze mensen open kaart zouden spelen? Wat zou er…

Lees deze oppepper!
De waan van de dag - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De waan van de dag

Hoe kan het toch dat we als ondernemers zoveel plannen hebben, maar dat er zo weinig van terecht komt? Waarom laten we ons dag in dag uit, leiden door de waan van de dag? Als ondernemer heeft u veel aan uw hoofd: administratie, personeel, leveranciers en dan zijn er ook nog klanten. Maar hoe zit…

Lees deze oppepper!
3 Tips om de QR code beter te gebruiken voor marketing - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 Tips om de QR code beter te gebruiken voor marketing

Is het een hype of toch essentieel? Is het alleen leuk of ook nog nuttig? Er is veel discussie over het gebruik van de zwart/wit geblokte afbeeldingen. Wanneer zet je ze in? Wanneer juist niet? Waar moet het voor zorgen? Peppermint heeft drie tips om de QR code beter in te zetten voor uw marketing….

Lees deze oppepper!
B2B marketing: ken de branche van uw klant - Peppermint Media
- Bouke te Pas

B2B marketing: ken de branche van uw klant

Marketingadvies is een vreemd soort dienstverlening. Bedrijven verwachten dat we een kant en klare oplossing hebben voor een probleem. Het liefst vandaag nog. Uiteraard doen we alsmarketingbureau ons stinkende best om die klanten te helpen, maar toveren kunnen we helaas (nog) niet. Daarom moeten we ons eerst verdiepen in de klant. En laat dat nou…

Lees deze oppepper!
Waar wacht je nog op?! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Waar wacht je nog op?!

Ondernemen: leuk he? Vrijheid, blijheid. En af en toe stress. Of heel vaak stress. Maar daar staat dan weer een leuke omzet tegenover. Alhoewel de winst dan weer tegenvalt. Ach jee. Wat zijn we toch zielig. Natuurlijk is het crisis. En natuurlijk raakt dat ondernemers. Maar er zijn (gelukkig) ook nog veel ondernemers die wél…

Lees deze oppepper!
Waarom uw klanten niet naar uw concurrent gaan - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Waarom uw klanten niet naar uw concurrent gaan

Goede producten leveren is niet genoeg. Een goede dienstverlening is niet genoeg. U streeft naar tevreden klanten. Maar tevreden klanten zijn nog geen loyale klanten. Zodra uw klanten loyaal worden, wordt het pas écht leuk! Als u goede producten of diensten levert zijn uw klanten tevreden. Maar tevreden klanten zijn nog geen loyale (en dus…

Lees deze oppepper!
De toon maakt de muziek - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De toon maakt de muziek

Zaterdagavond, een grand café in Utrecht. Alle tafels zijn bezet. Buiten waait een gure wind. Binnen is het gezellig. Ik zit aan een tafeltje vlakbij de deur en zie buiten het winkelpubliek huiswaarts keren. Links van me zitten een jongen en een meisje vakantiefoto’s te kijken onder het genot van een biertje. Er komen een…

Lees deze oppepper!
3 Onmisbare marketingtrends voor 2012 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 Onmisbare marketingtrends voor 2012

Terwijl de laatste dagen van 2011 langzaam wegtikken staat u vast even stil bij het afgelopen jaar. Wat ging er goed? Wat kan er beter? En hoe gaan we volgend jaar om met de crisis? Het is tijd om even goed na te denken wat er het komende jaar allemaal moet gebeuren. Zorg er in…

Lees deze oppepper!
Doet u al aan feestdagenmarketing? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Doet u al aan feestdagenmarketing?

U werkt langzaam toe naar het einde van het jaar. Lijstjes worden afgewerkt en grote plannen worden voor het gemak doorgeschoven naar het nieuwe jaar. Voor u het weet zit u met uw gezin aan het kerstdiner. Maar wat gaat u deze laatste maand van het jaar doen aan uw marketing? De feestdagen bieden een…

Lees deze oppepper!
10 Slimme vragen over gevonden worden in Google - Peppermint Media
- Bouke te Pas

10 Slimme vragen over gevonden worden in Google

Gevonden worden in Google. Het roept nogal wat vragen op. Als ondernemer weet u dat het belangrijk is, maar tegelijkertijd heeft u waarschijnlijk geen idee waar u moet beginnen als het gaat over zoekmachine optimalisatie. Geen paniek. U staat er niet alleen voor. Ter geruststelling (en om er iets van op te steken) hebben we…

Lees deze oppepper!
Ondernemen met onderbuikgevoel. Of toch niet? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Ondernemen met onderbuikgevoel. Of toch niet?

Het probleem: als ondernemer denkt u vaak dat uw mening de beste is. Daar is niks mis mee, het is tenslotte uw mening. Toch kan het in het geval van marketing voor uw eigen onderneming erg riskant zijn. Uiteraard moet u altijd luisteren naar uw onderbuikgevoel. Maar om nog gerichter aan marketing te doen is…

Lees deze oppepper!
5 Overlevingstips in crisistijd - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Overlevingstips in crisistijd

Het gaat slecht met de economie en het zal de komende tijd niet veel beter worden. Tot zover het gezeur. Nu gaan we de mouwtjes oprollen en kijken hoe we er met de juiste instelling van kunnen profiteren! Het is crisis. Dus moeten we allemaal beter nadenken over wat we doen. Het besparen van kosten…

Lees deze oppepper!
7 Manieren om met social media marketing uw bedrijf nog succesvoller te maken - Peppermint Media
- Bouke te Pas

7 Manieren om met social media marketing uw bedrijf nog succesvoller te maken

Waarom gebruiken veel bedrijven social media nog steeds af en toe en ook nog eens volledig willekeurig? Waarom is er geen duidelijk plan? Waarom krijgt social media niet dezelfde aandacht, structuur en strategie als de andere marketingkanalen? Social media marketing kan uw bedrijf helpen om meer zichtbaar te zijn, om nieuwe klanten aan te trekken…

Lees deze oppepper!
Hoe winkeliers de strijd kunnen winnen van webwinkels - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Hoe winkeliers de strijd kunnen winnen van webwinkels

Online shoppen is makkelijk: je zoekt je product, kijkt waar het product het goedkoopst is en klikt op de bestelknop. Klaar! Logisch dat winkeliers die een duur pand huren in de binnenstad zenuwachtig worden van zulke webwinkels. Webwinkels zijn door het ontbreken van hoge kosten vaak immers een stuk goedkoper. Maar er is hoop! Shoppers…

Lees deze oppepper!
5 Marketingacties om meer te verkopen - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Marketingacties om meer te verkopen

Wat maakt van een twijfelaar uiteindelijk een koper? Wat zijn manieren om een potentiële klant dat laatste zetje te geven? Marketing is het toverwoord. Of eigenlijk: psychologie. Twijfel zit tussen de oren. Wie niet direct de toegevoegde waarde van een product of dienst ziet, gaat twijfelen. Dan moet u van goeden huize komen om zo…

Lees deze oppepper!
Handleiding klanten ontslaan! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Handleiding klanten ontslaan!

Elk bedrijf krijgt er vroeg of laat mee te maken: lastige klanten. Dat is niet erg. Mensen zijn nou eenmaal lastig. Daarom zijn we tenslotte ook mensen. Maar wat nou als een lastige klant een vervelende klant wordt en alle energie uit het bedrijf haalt? De oplossing: ontsla de klant! Waarom zou je in een…

Lees deze oppepper!
Wat mijn zoontje mij leert over ondernemen - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Wat mijn zoontje mij leert over ondernemen

Mijn zoontje is 1,5 jaar oud en kent geen angst. Als mijn zoon wil rennen, gaat hij rennen. Als hij ergens op wil klimmen, klimt hij ergens op. Als hij denkt dat hij inmiddels zelfstandig de televisie aan kan zetten zonder daarbij de vaas van de tafel af te stoten, dan doet hij dat gewoon….

Lees deze oppepper!
Uw bevlogenheid remt uw groei! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Uw bevlogenheid remt uw groei!

Als ondernemer wilt u veel zelf doen. En overal bij betrokken zijn. Maar: uw bevlogenheid kan de belangrijkste reden zijn dat het allemaal niet loopt zoals u zou willen. Er zit ziel en zaligheid in uw bedrijf. Uw bedrijf is uw droom. En die droom moet perfect zijn. Maar wat nou als het bij alleen…

Lees deze oppepper!
Valt er nog wat te beleven? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Valt er nog wat te beleven?

Soms duiken er woorden op die in korte tijd gekoesterd en aanbeden worden. Om vervolgens even later keihard te worden geplaatst in het rijtje van gemakzuchtige clichés. Een paar jaar geleden werd het woord beleving nog maar weinig gebruikt in marketing. Totdat er een boek verscheen met de titel ‘De Beleveniseconomie’ van Joseph Pine en James H….

Lees deze oppepper!
Wie wil er betalen om klant te worden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Wie wil er betalen om klant te worden?

Wat is dat toch met sportscholen en fitnesscentra? Wie laat er nou mensen betalen om klant te worden? Beste sportscholen en fitnesscentra, laat je spierballen eens zien! Ok, ik zal eerlijk zijn: ik kom er niet vaak. Maar áls ik er kom, geniet ik volop van de extra’s die een sportschool me kan bieden. Wat…

Lees deze oppepper!
Wat u zou moeten weten over klantloyaliteit - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Wat u zou moeten weten over klantloyaliteit

Loyale klanten zijn goud waard. Ze kennen en vertrouwen uw bedrijf. Ze zijn ongevoelig voor uw concurrenten. En ze zorgen ervoor dat u ’s nachts beter slaapt! Op zoek naar meer loyale klanten? Let op deze drie punten. 1. Opletten. Focussen. Scherp blijven. Blijf altijd focussen op de wensen en behoeften van de klant. Overtref…

Lees deze oppepper!
Bij een controle bent u de pineut. Of het haasje. - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Bij een controle bent u de pineut. Of het haasje.

Gasten van horecazaken zouden inzage moeten krijgen in de inspectierapporten van de Voedsel- en warenautoriteit, althans dat vindt een Kamermeerderheid volgens RTL Nieuws. Het is natuurlijk belachelijk dat deze rapporten niet openbaar zijn. Iedere restaurantbezoeker zou moeten weten hoe het zit met de hygiëne bij het gekozen restaurant. In Denemarken pakt men het beter aan….

Lees deze oppepper!
5 Signalen dat het tijd is voor een marketing makeover - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Signalen dat het tijd is voor een marketing makeover

Uw bedrijf doet het goed. Toch? Maar zorgt uw marketingstrategie wel voor het juiste resultaat? Bepaalde signalen die nu onzinnig lijken kunnen over een tijdje echter rampzalige gevolgen hebben voor uw bedrijf! Onderstaande vijf signalen zouden alle alarmbellen moeten laten rinkelen. Lees ze aandachtig en durf uzelf een spiegel voor te houden. 1. U praat…

Lees deze oppepper!
De belangrijkste marketingvraag - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De belangrijkste marketingvraag

Er is een vraag die u als ondernemer direct moet kunnen beantwoorden. Zonder ook maar een seconde te twijfelen. Het antwoord moet 24 uur per dag en 7 dagen per week in uw achterhoofd zitten. Het antwoord is essentieel om uw doelen dit jaar te bereiken. En volgend jaar. En het jaar daarna. Het antwoord…

Lees deze oppepper!
De keerzijde van kortingsites - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De keerzijde van kortingsites

Ze schieten als paddestoelen uit de grond: sites waarop je eenvoudig coupons kunt uitprinten. Goede voorbeelden zijn Groupon en Sweetdeal. De coupons geven recht op een flinke korting bij winkels, restaurants, etc. Maar er is een keerzijde… Ideaal voor de consument natuurlijk; even zoeken, printen of mailen en klaar! Voor ondernemers is het echter een…

Lees deze oppepper!
Gratis Copywriting Checklist - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Gratis Copywriting Checklist

Schrijft u zelf weleens de teksten voor uw advertentie of mailing? Dan weet u dat het erg moeilijk is om ervoor te zorgen dat lezers actie ondernemen en uiteindelijk klanten worden. Om te voorkomen dat we als reclame- en communicatiebureau essentiële onderdelen vergeten, maken we gebruik van een Copywriting Checklist. Vaak worden er kleine, subtiele onderdelen vergeten…

Lees deze oppepper!
4 Direct mailing fouten die u kunt voorkomen - Peppermint Media
- Bouke te Pas

4 Direct mailing fouten die u kunt voorkomen

Een direct mailing is een slim middel om de doelgroep te bereiken. Veel bedrijven en organisaties gebruiken het als onderdeel van de marketingstrategie maar vergeten vaak een aantal essentiële zaken. Een veelgehoorde opmerking als het over direct mailing gaat: “de mailing had niet het gewenste resultaat’. Hieronder 4 fouten die u makkelijk kunt voorkomen! 1)…

Lees deze oppepper!
Wat is er beter dan korting? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Wat is er beter dan korting?

Als ondernemer is het verleidelijk om af en toe terug te grijpen naar korting. Een goede kortingsactie zorgt voor meer verkoop. Product X kost normaal €100,- en gaat tijdens de kortingsactie ineens over de toonbank voor €70,-. Resultaat: veel klanten, veel verkoop. Voor de lange termijn is dit echter niet slim. Als de kortingsactie voorbij…

Lees deze oppepper!
Maak uw marketing meetbaar - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Maak uw marketing meetbaar

U hebt honderden, duizenden of misschien wel tienduizenden euro’s uitgegeven aan een marketingactie. Om te kunnen bepalen of uw actie succesvol was, is het noodzakelijk om te meten. Ja hoor: meten is nog steeds weten! De domste fout die u kunt maken is dan ook ‘vergeten’ om uw actie meetbaar te maken. Maak u overigens…

Lees deze oppepper!
Marketingles: waarom u niet sociaal bent - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Marketingles: waarom u niet sociaal bent

Social media is Engels. In het Nederlands is het sociale media. Ik heb het woord ‘sociaal’ voor de zekerheid nog even opgezocht. Daarmee wordt een hoop duidelijk. Volgens de Dikke van Dale heeft het woord ‘sociaal’ namelijk 2 interessante betekenissen: 1) Geneigd om in groepen te leven Dat is exact het probleem van veel bedrijven;…

Lees deze oppepper!
Terug naar de basis van marketing - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Terug naar de basis van marketing

Bent u als ondernemer het overzicht ook volledig kwijt en laat u zich (onbewust) gek maken door de waan van de dag? Twitter, Hyves, Facebook, Youtube, heeft u dat echt allemaal nodig? Nee. Soms is het goed om gewoon eens even stil te staan bij uw huidige situatie en uw doelen. Het zorgt voor een…

Lees deze oppepper!
Marketinglessen van uw huisarts - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Marketinglessen van uw huisarts

U heeft een probleem en komt bij de huisarts. Een huisarts biedt tenslotte oplossingen. De huisarts komt vaak meteen ter zake: ‘Wat kan ik voor u doen?’. Vervolgens krijgt u alle ruimte om uw verhaal te doen. Nadat u uw verhaal duidelijk heeft gemaakt zal hij met mogelijke oplossingen komen of u verder onderzoeken. Marketing op…

Lees deze oppepper!
5 Redenen waarom uw advertenties waardeloos zijn - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Redenen waarom uw advertenties waardeloos zijn

Vaak gehoord: advertenties werken niet. In een poging om uw onderneming onder de aandacht te brengen kiest u voor een advertentie in een lokale of regionale krant. Een dag na het verschijnen van de krant wacht u hoopvol op alle nieuwe klanten. Maar helaas: weinig of geen response. Hieronder 5 redenen waarom uw huidige advertenties…

Lees deze oppepper!
3 Gevaarlijke Marketing Mythes - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 Gevaarlijke Marketing Mythes

Als u als ondernemer verkeerde informatie krijgt dan kan dat helemaal verkeerd uitpakken voor uw bedrijf. Het is daarom verbazingwekkend hoeveel onduidelijkheden en onwaarheden er zijn over reclame, marketing en communicatie. Tijdens gesprekken met (potentiële) klanten komen ze elke keer weer ter sprake. Daarom; de top 3 van gevaarlijke marketing mythes! U bent gewaarschuwd! 1)…

Lees deze oppepper!
Marketinglessen van Lady Gaga - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Marketinglessen van Lady Gaga

Ze is overal: op de radio, op tv, op Twitter, bij shows, etc. Hoe kan een zangeres in twee jaar uitgroeien tot een fenomeen? Waarom valt zij wél op tussen al die andere zangeressen? Lady Gaga is een briljante marketeer. Denk aan Lady Gaga en je denkt aan extreme kleding. Denk aan Lady Gaga en…

Lees deze oppepper!
5 Tips om Twitter te gebruiken voor uw bedrijf - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Tips om Twitter te gebruiken voor uw bedrijf

Twitter hier, Twitter daar….iedereen Twittert maar… In het kort: met Twitter kunt u via internet of via uw telefoon korte berichten (zogenaamde tweets) sturen naar mensen die u ‘volgen’. Daarmee is het een zeer goed middel om uw doelgroep aan u te binden. Maar zoals bij elke medium geldt ook hiervoor; doe het wel voorzichtig!…

Lees deze oppepper!
5 Gratis marketingkansen voor 2010 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Gratis marketingkansen voor 2010

Het was me het jaartje wel: van de één op de andere dag vielen er bedrijven om. Bedrijven die jarenlang bezig waren met het opbouwen van hun merk. Weg. Wat hebben we daarvan geleerd? Peppermint Media zet voor u 5 marketingkansen voor het nieuwe jaar op een rijtje. 1. Blijf bij uzelf Uw ware passie….

Lees deze oppepper!
Bolle Buiken Business - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Bolle Buiken Business

Mijn vrouw is nu 22 weken zwanger. Het is een fantastische periode; ik heb niks te klagen. Al die boeken en tijdschriften die schrijven over hysterische en emotioneel onvoorspelbare vrouwen; ik geloof ze (nog) niet. Volgens de zwangerschapskalenders in de tijdschriften is het na de ’20 weken echo’ toch echt wel tijd om inkopen te…

Lees deze oppepper!
Goedkoop logo: lekker amateuristisch! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Goedkoop logo: lekker amateuristisch!

Wie de uitstraling heeft van een amateur, is een amateur. Een professionele ondernemer dient professionaliteit uit te stralen. Er worden duizenden euro’s uitgegeven aan een mooi kantoor, een representatieve bedrijfsauto, etc. Vaak wordt het ontwerpen van een logo daarbij gezien als een kostenpost in plaats van een essentiële investering. Afgelopen week werd ik gebeld door…

Lees deze oppepper!
6 Tips voor een goede bedrijfsfilm - Peppermint Media
- Bouke te Pas

6 Tips voor een goede bedrijfsfilm

Bedrijfsfilms worden nog vaak gezien als een ‘suffe’ manier om een bedrijf te promoten. Dat is niet zo heel vreemd, want de meeste bedrijfsfilms zijn inderdaad ook erg suf! Toch is een bedrijfsfilm nog steeds een perfecte manier om uw bedrijf te profileren en promoten. Let hierbij echter wel op de valkuilen! We kennen de…

Lees deze oppepper!
Aandachtstrekkers op de deurmat - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Aandachtstrekkers op de deurmat

Het dikke pak folders valt met een doffe klap op de deurmat. De brievenbus sluit zich weer en houdt de koude avondlucht buiten. Ik loop naar de deur. ‘Laat de winter maar komen’ staat er op de bovenste folder. De zin ‘Laat de winter maar komen’ geeft meteen een gezellig tintje aan deze stapel folders….

Lees deze oppepper!
5 Gevaarlijke marketing missers! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Gevaarlijke marketing missers!

Trap er niet in! Ze zijn (bijna) vanzelfsprekend en daarom extra gevaarlijk… Zorg dat u deze 5 missers voorkomt… 1) De concurrentie nadoen. Stop ermee! Trek uw eigen plan. U bent ondernemer omdat u van een uitdaging houdt. Zoek uw eigen plek in de markt en ga ervoor! Stap uit het grijze gebied en durf…

Lees deze oppepper!
Gratis (kansloze) cityslogans! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Gratis (kansloze) cityslogans!

U kent ze wel: die inhoudsloze kreten die zogenaamd moeten zorgen voor een positiever imago van een stad. De slogans zijn onderdeel van citymarketing of citybranding; een mooi woord om de stad beter te positioneren. Het doel daarvan is om meer bezoekers of bedrijven aan te trekken. Hier wordt echter vergeten dat een slogan geen…

Lees deze oppepper!
Verpest uw visitekaartje - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Verpest uw visitekaartje

Vandaag besloot ik om al mijn visitekaartjes eens netjes in een mapje te stoppen. Door de jaren heen heb ik er aardig wat gekregen en de één is uiteraard mooier of leuker dan de andere. Toch viel het me op dat sommige personen écht hun best doen om hun visitekaartje te verpesten… De top 5:…

Lees deze oppepper!
3 meest gemaakte fouten. Trap er niet in! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

3 meest gemaakte fouten. Trap er niet in!

Om uw bedrijf te laten groeien moet u de aandacht trekken van klanten. En ze aanzetten tot actie. Reclame kan daarbij helpen. Het kan de snelste manier zijn om uw bedrijf te laten groeien. Maar…het kan ook de snelste manier zijn om alles om zeep te helpen. Als u het meeste wilt halen uit uw…

Lees deze oppepper!
Vergroot uw geloofwaardigheid! - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Vergroot uw geloofwaardigheid!

Uw klanten hebben een bepaald verwachtingspatroon. Ze komen bij u met een vraag, klacht of probleem en verwachten dat u daar direct antwoord op kunt geven. U bent immers de expert… Toch…? “Ik weet het niet” of “Ik zou het niet weten” zijn zeer slecht voor de geloofwaardigheid van u en uw bedrijf! U bent het gezicht…

Lees deze oppepper!
5 Redenen waarom uw bedrijf eigenlijk niet bestaat - Peppermint Media
- Bouke te Pas

5 Redenen waarom uw bedrijf eigenlijk niet bestaat

Het is hard, het is confronterend. Maar…het is waar. Dit zijn ze: 5 redenen waarom uw bedrijf eigenlijk niet bestaat. Als u uw product of dienst niet duidelijk kunt uitleggen….bestaat u eigenlijk niet. Want een twijfelende doelgroep koopt niet. Als uw product, bedrijf of dienst niet op internet bestaat…bestaat u eigenlijk niet. Niet alleen de website…

Lees deze oppepper!
Dit woord is de vijand van uw succes - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Dit woord is de vijand van uw succes

Er is een woord dat de vijand is van uw succes. Dit woord is de reden dat u niet opvalt en te weinig klanten heeft. Het is de reden dat ‘de zaken’ niet goed gaan. Onhoud dit woord, print het uit en denk er elke dag aan: ANONIMITEIT. U en uw bedrijf moeten overal zijn. In…

Lees deze oppepper!

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op