-

3 manieren om je video goedkoper te produceren

Een video maken kost veel geld, daar gaan we niet over liegen. Maar je bent ondernemer, dus je zoekt manieren om het nét even anders (en goedkoper) te doen. Dat kan en daar gaan wij je bij helpen. Had je al eens gedacht aan partners die willen meebetalen aan je project? Of aan het geld dat je kunt verdienen door product placement? En er is nog meer: lees onze drie tips en ga aan de slag!

Als je een video voor jouw bedrijf maakt, denk je misschien liever niet aan marketing. Toch kun je door middel van een paar simpele aanpassingen en samenwerkingen een grote investering als een video een stuk rendabeler maken. En wees niet bang, het is en blijft jouw video!

1. Een billboard aan het begin van je video

Heb je al eens gedacht aan de sponsoring van je video? Je kunt je video laten sponsoren met behulp van een zogenaamd billboard. Een billboard is een kort (stilstaand) beeld zoals je het kent van televisie; “Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door…”.

Zelf kun je dit simpel toepassen. Stel, je hebt een ICT-bedrijf en wilt video’s maken over bepaalde diensten die je aanbiedt. Dan is het niet vreemd om je leveranciers te vragen om te sponsoren. Voor hen is het immers ook een mooi middel om de doelgroep te bereiken. Het maken van een billboard kan zo eenvoudig zijn als het maken van een Powerpoint-slide. Plak het 5 seconden voor je video en voilà!

2. Product placement in je video

Laten we even bij het ICT-bedrijf blijven. Het is niet vreemd om in je video apparatuur van je leverancier te tonen en/of te bespreken. Dit hoeft natuurlijk niet gratis! Een leverancier wil hier waarschijnlijk best wat voor betalen. Het is immers ook in zijn belang dat deze producten populair worden.

3. Samenwerken met een andere sector

Hoe populairder je video’s zijn, hoe meer partijen interesse zullen hebben in een samenwerking. Dat hoeven natuurlijk geen bedrijven te zijn in dezelfde branche. Je kunt als ICT-bedrijf best samenwerken met een interieurbouwer om in een video te praten over de meest efficiënte manier om een werkplek in te richten. Een verkoper van tuinhuisjes kan een hovenier erbij betrekken in zijn video. En een accountant zou in zijn video kunnen ‘sparren’ met een autobedrijf over de beste lease-auto voor ondernemers. Goed voor jullie allebei.

Maar…

Sponsoring en samenwerking is natuurlijk heel leuk, maar je moet oppassen dat een video altijd authentiek blijft aan je eigen bedrijf. De kijker heeft het snel genoeg door als je overdreven laat zien dat je betaald krijgt om een bepaald product te gebruiken en de meeste mensen haken dan snel af.

Denk niet in hokjes: je bent ondernemer. Dus trek de stoute schoenen aan en vraag eens rond wie er interesse heeft in een samenwerking. De kans is groot dat de ander het een goed idee vindt en graag wil meebetalen aan de productie van de video. Dit is win-win!


Delen met anderen?

Ook een video voor jouw bedrijf?

Wij zijn er klaar voor!

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!