-

3 Ongewone manieren om een uitlegvideo in te zetten

Zo, je hebt een uitlegvideo laten maken. En nu? Wat is de beste manier om dit de wereld te laten weten? Wat moet je doen om te zorgen dat de animatie ook bij de juiste doelgroep aankomt? Dat je een uitlegvideo hebt laten maken voor alleen je website wil nog niet zeggen dat je ‘m niet op andere manieren kunt inzetten.

Animatie in een presentatie gebruiken

Een zeer effectieve manier om een uitlegvideo te gebruiken is om deze tijdens een presentatie te gebruiken in de vorm van een animatie. Ga niet rommelen met PowerPoint. Hang geen saai sales-verhaal op. Laat een goed animatiefilmpje zien en je publiek zal geboeid blijven.

Je kunt de uitlegvideo ergens midden in je presentatie gebruiken, maar de échte lefgozers (en vrouwen) beginnen er hun presentatie mee. Of nog beter: vervangen hun hele presentatie met een video!

Telefoongesprek met video = verfrissend

Bonus: heb je een potentiële klant aan de telefoon die vraagt om meer informatie? Vraag dan zijn/haar e-mailadres en stuur een video. Grote kans dat dit veel sneller wordt bekeken dan een saaie brochure. Met een goede Call-to-Action aan het einde van de video zou je er zomaar eens een nieuwe klant bij kunnen hebben.

En voor diezelfde lefgozers (of vrouwen): kijk de video samen met je prospect terwijl je hem/haar nog aan de telefoon hebt. Je kunt meteen eventuele vragen beantwoorden en onduidelijkheden wegnemen. Het zorgt voor een gezamenlijk ‘praatmiddel’ en daarmee vergroot je de kans op een positieve uitkomst.

Uitlegvideo in de app store

Veel bedrijven en organisaties hebben een app laten maken. En die app is natuurlijk te vinden in de App store of Play store. In beide stores is er een mogelijkheid om een korte video te laten zien over je app.

Op deze manier zorg je ervoor dat geïnteresseerden direct de werking zien van je app. Binnen een paar seconden kunnen ze daarmee overtuigd zijn van je applicatie. Een uitlegvideo wordt daarmee je ultieme verkoopmiddel.

Focus op de kern

Probeer er voor te zorgen dat je video of animatie bij de kern blijft: laat zien welke voordelen het heeft en hoe eenvoudig het is in het gebruik. Maak het zo concreet mogelijk. Voor het ‘mooie marketingpraatje’ is nu geen tijd, dat kan ook op een ander moment. Laat je video zo snel mogelijk uitleggen wat je app doet.

Video in je e-mailhandtekening

Een video in je e-mailhandtekening schreeuwt om aandacht. Op een positieve manier dan. Je moet namelijk wel erg sterk in je schoenen staan om als ontvanger niet op dat plaatje te willen klikken. Het is daarmee een zeer goed middel om even kort uit te leggen wat je bedrijf, product of dienst nou eigenlijk doet. Zorg wel dat het kort en relevant blijft. Een video in je e-mailhandtekening is niet geschikt om een complete bedrijfsfilm te laten zien.

Een stapje verder

Wil je echt opvallen? Maak dan om de paar weken (of maanden) nieuwe uitlegvideo’s of animaties. Maak een serie van video’s die voor de ontvanger leuk zijn om naar te kijken en tegelijkertijd een goede boodschap overbrengen. Het maakt je organisatie (en jou) persoonlijk en sympathiek.

Conclusie

Zo zie je maar: er zijn meerdere manieren om een uitlegvideo in te zetten. Natuurlijk hoort er een video thuis op je homepage of landingspagina. Natuurlijk hoort er een video over je bedrijf, product of dienst op YouTube. Maar het wordt pas écht leuk als je video op ongewone plaatsen gaat inzetten!


Delen met anderen?

Verder kijken dan de standaard oplossingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!