-

3 Soorten video die je op je website moet hebben

Je hebt je website vernieuwd en wat mooie afbeeldingen en teksten toegevoegd, maar dan vraag je je af: wat nu? Klaar ben je nog niet echt, dat is duidelijk. Maar wat is nou dé toevoeging die je website nog nodig heeft? En dan weet je het ineens: een video! Dat is helaas gemakkelijker gezegd dan gedaan, want zomaar beginnen met filmen, dat werkt meestal niet…

Waar begin je?

Waar begin je met je video? Er zijn zoveel opties en je hebt zoveel wensen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen paniek, laten we het wat gemakkelijker maken. Er valt namelijk wel degelijk een onderscheid te maken tussen de absolute musts op het gebied van videomarketing en videomarketing die voor gevorderden weggelegd is. De onderstaande 3 soorten video’s behoren tot de echte basics en moet je dus sowieso op je website hebben:

1. Een marketingvideo van hoge kwaliteit

Een korte branded video over je eigen bedrijf is onmisbaar voor je websitebezoekers. Reclame via andere kanalen is oké, maar je website is het kanaal waar bezoekers komen voor een echt visitekaartje. Een video die meteen in het oog springt hoort hier dus absoluut in thuis.

Je marketingvideo moet niet te lang zijn, dat nodigt immers niet uit om hem te gaan bekijken. Maximaal een minuutje video met een duidelijke voice-over die vertelt over het aanbod van je bedrijf is daarom meer dan genoeg.

2. Een “over ons”-video

Wat is een bedrijf zonder medewerkers? Laat zien wie er achter die mooie website zit in een video waar je vertelt over jezelf en je bedrijf. Je (toekomstige) klanten doen graag zaken met mensen die ze kennen, dus zorg dat je websitebezoekers gemakkelijk een kijkje kunnen nemen in jouw keuken. Laat je medewerkers vertellen over hun werk en laat ze vertellen over elkaar.

Je medewerkers kunnen door een “over ons”-video laten zien wat voor een team ze eigenlijk zijn en dat zorgt voor een persoonlijke uitstraling die vanzelf zorgt voor meer vertrouwen bij je websitebezoekers. Ze weten nu eenmaal welke gezichten (de drijvende krachten!) er achter je bedrijf zitten.

3. Video-testimonials

Een testimonial is de digitale versie van mond-tot-mond-reclame. Je tevreden klanten vertellen over je bedrijf en je aanbod en als dankbaar bedrijf plaats je video’s hiervan op je website. Om het gemakkelijk te maken; loof een prijs uit en kijk hoe snel je trouwe klanten eigen video’s aandragen. Maak hier een mooie compilatie van en klaar is je video-testimonial.

Je kunt je klanten ook vragen om tips of ideeën te geven die met jouw aanbod te maken hebben, zoals “andere manieren om [product] te gebruiken”. Potentiële klanten nemen eerder advies over van andere klanten en het zorgt voor vertrouwen tegenover je bedrijf. Twee vliegen in één klap dus.

De basis is het belangrijkst

Video is zó veelzijdig dat je alle kanten op kunt, maar een basis leggen voordat je bijvoorbeeld aan een videoblog begint is verstandig. Vind je het moeilijk om te bepalen waar je moet beginnen, kijk dan eens naar andere bedrijven die al een stapje verder zijn met hun videomarketing-strategie.


Delen met anderen?

Heb jij ze al allemaal?

Of moet je nog beginnen?

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!