-

6 Tips voor een goede bedrijfsfilm

Bedrijfsfilms worden nog vaak gezien als een ‘suffe’ manier om een bedrijf te promoten. Dat is niet zo heel vreemd, want de meeste bedrijfsfilms zijn inderdaad ook erg suf!
Toch is een bedrijfsfilm nog steeds een perfecte manier om uw bedrijf te profileren en promoten. Let hierbij echter wel op de valkuilen!

We kennen de cliches allemaal wel: een bedrijfspand filmen, wat nietszeggende ‘activiteiten’ in beeld van medewerkers, een voiceover die precies vertelt wat u niet wilt horen en dat alles opgeleukt met een tenenkrommend muziekje. Gelukkig kan het ook anders. Onze 6 tips voor een goede, frisse en eigentijdse bedrijfsfilm.

1. Verhalen vertellen. Iedereen heeft een verhaal. En persoonlijke verhalen zijn veel interessanter dan feiten. Is uw bedrijfspand werkelijk het beste dat u te bieden heeft? Zoek naar de verhalen in uw bedrijf.

2. Tijdloos denken. Uw bedrijfsfilm moet tijdloos zijn. Over 20 jaar moet de film nog steeds hetzelfde effect hebben als nu. Dat uw film tegen die tijd waarschijnlijk een beetje oubollig is, is niet zo erg. Het gaat erom dat de kern, de boodschap, nog steeds hetzelfde is. Tijden veranderen, maar het hart van uw zaak zal hetzelfde blijven.

3. Waarheid in beeld. Uw doelgroep weet wat echt is en wat niet. Uw doelgroep herkent leugens. En uw doelgroep herkent ook de zogenaamde ‘spontane’ reacties van acteurs in beeld. Hou het echt. Blijf bij de waarheid. Als uw medewerkers altijd een spijkerbroek dragen dan hoeven ze in een bedrijfsfilm niet ineens een mooi pak aan!

4. Gelukkig is er ook nog een jaarverslag. Als het nog niet duidelijk was: het gaat dus over echte verhalen. Met emotie. En dus niet over tabellen, grafieken of schema’s. Stop die maar in uw jaarverslag… Een bedrijfsfilm is er om te laten zien wat een (potentielë) klant normaal niet kan zien of horen. Stel uw klant dus niet teleur en geef een mooi kijkje in de keuken!

5. Speelsheid toevoegen. Uw bedrijfsfilm heeft unieke, speelse momenten nodig. Zelfs bij de meest serieuze bedrijven komt plezier voor. Laat het zien in uw film! Daarmee wordt uw bedrijf menselijker en persoonlijker.

6. De kracht van goede vormgeving. Het verschil tussen aardig en adembenemend? De vormgeving van uw bedrijfsfilm! De juiste vormgeving is het verschil tussen een saaie film en een film die écht de moeite waard is. Zorg dat de vormgeving van uw bedrijfsfilm perfect aansluit op uw huisstijl. Een bedrijfsfilm zonder de juiste vormgeving is als een folder zonder goede opmaak: zinloos.

Heeft u weleens nagedacht over een bedrijfsfilm? Maar u dacht waarschijnlijk dat het óf te duur zou zijn, óf te suf zou worden… Laten we dan eens praten! Neem contact op met Bouke te Pas om de mogelijkheden te bespreken. En denk niet in beperkingen: een bedrijfsfilm kan ook in de vorm van een animatie, tekenfilm, documentaire of zelfs actiefilm!


Delen met anderen?

Eindelijk een eigen bedrijfsfilm?

Bel of mail ons

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!