-

8 manieren om video in te zetten als marketingmiddel

Video gebruiken voor je marketing is slim. Sterker nog, er is zelfs een term voor bedacht: videomarketing. Toch blijkt dat de term video vaak vragen oproept bij de marketingafdeling of bij ondernemers. Want waar begin je? Moet je meteen ‘vol aan de bak’ met een professionele corporate video of kun je ook even makkelijk beginnen en met de iPhone iets filmen?

Video’s zijn relatief gemakkelijk te maken en veel persoonlijker dan tekst. Het heeft vele voordelen en het is een belangrijk instrument voor je sales.

Geen idee waar ik het over heb? Komen er niet direct briljante ideeën in je op? Laat je dan inspireren door deze 8 manieren om video op een onderscheidende manier voor je marketing te gebruiken.

1. De elevator pitch-video

Misschien ken je een elevator pitch alleen als ‘dat (vervelende) filmpje waarin sollicitanten zich voorstellen’. Of dat praatje tijdens de netwerkborrel om even snel je verhaal te kunnen doen. Of om jezelf gewoon even goed op de kaart te zetten. Maar je kunt ook je producten pitchen in een video! Laat je aanbod tot de verbeelding spreken en maak een video waarin je (kort!) je product voorstelt aan het publiek. Veel leuker dan een productbeschrijving naast een fotootje, toch?

2. Uitlegvideo

Een uitlegvideo gaat verder dan de elevator pitch. Voor potentiële klanten die al iets verder zijn dan de oriëntatiefase is het namelijk fijn om precies te kunnen zien hoe jouw product werkt. Maak je ingewikkelde technische taal simpeler door alle opties te animeren en laat je potentiële klanten letterlijk in je producten kijken. Probeer al die eigenschappen van je product maar eens net zo duidelijk te omschrijven met een tekst…

3. Korte introductievideo’s

Naast een introductie of uitleg van je aanbod, willen je klanten graag weten wie er achter die mooie website zit. Een introductievideo van je bedrijf of organisatie, bijvoorbeeld in de vorm van een geanimeerde cartoon maakt dat mogelijk.

Let er wel even op dat het niet melig, flauw of kinderachtig wordt. Je kunt er ook voor kiezen om zelf voor de camera te gaan staan en (kort!) de bezoekers van je website te laten zien wie je bent en wat je doet. Let wel even op de juiste kleding, licht, geluid en andere belangrijke dingen.

4. Bedankvideo’s

Een bedankmailtje, bijvoorbeeld als een potentiële klant informatie heeft opgevraagd van je bedrijf is netjes. Beter is een bedankvideo! Zeg nu zelf: iemand die je persoonlijk bedankt in een video wekt toch meer vertrouwen op dan een mailtje? Spannend? Jazeker! Onderscheidend? Jazeker!

5. Testimonials

Dit is echt een inkoppertje. Al jaren kijken mensen die van plan zijn om een aankoop te doen op websites zoals kieskeurig.nl om reacties van andere kopers te lezen. Reviews of testimonials zijn dus razend populair. Daar kun je als bedrijf zelf ook op inspelen, namelijk door jouw klanten te vragen om een korte reactie te geven op je producten en dat vervolgens online te zetten.

Authentieker wordt het niet als je klanten in hun eigen omgeving vertellen wat ze goed (en minder goed) aan je producten of service vinden. En dat geeft voor sommige mensen net het extra zetje om tot kopen over te gaan.

6. Om de tafel met de oprichter(s)

Ook het bedrijf waarin jij werkzaam bent, is ooit opgericht met een visie en een doel en heeft soms zelfs een rijke historie. Een verhaal dus. En verhalen zijn boeiend!

Laat de oprichters in een video (indien mogelijk) hierover vertellen of drink koffie met de inspirerende personen die nu nog steeds de visie en doelen uitdragen. Dit is niet alleen weggelegd voor Apple en Microsoft, ook de bakker met zijn biologische ingrediënten en de bank die kansarmen helpt kunnen inspirerend zijn.

7. Video’s van de werkvloer

Niet alleen de directie op kantoor verdient een voorstelrondje. Wat er op de werkvloer gebeurt is ook interessant voor potentiële klanten. Ze willen namelijk echt wel weten of jij de geschikte handelspartner bent. Hoe gaat alles in zijn werk bij jullie op de werkvloer? Wat doet je bedrijf aan veiligheid of milieubewustzijn? Hoe vinden je medewerkers het om te werken voor je bedrijf? Laat het zien!

8. Vragenminuutjes

Ook je ‘veelgestelde vragen’-pagina op je site kan een stuk persoonlijker gemaakt worden met video. Je potentiële klanten zitten met vragen voordat ze tot kopen overgaan. Die kun je maar beter zelf beantwoorden, voordat ze de antwoorden bij je concurrent krijgen, toch?

Weet je nog niet precies met welke vragen je potentiële klanten zitten, vraag het ze dan gewoon! Nog mooier: beantwoord de vragen ter plekke door het te filmen.

Gewoon beginnen!

Het moge nu wel duidelijk zijn: video is persoonlijker, simpeler te begrijpen en pakkender dan tekst. Alleen een camera en een microfoon is helaas niet genoeg om die knallende video te maken die jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Ook een getalenteerde filmer en een creatieve videoredacteur zijn een absolute must.

Dat wil overigens niet zeggen dat je altijd mega-professioneel moet beginnen.

Huiswerk voor tijdens je volgende marketingoverleg: voor welke (kleine) onderwerpen, problemen of vragen van klanten kun je video op een leuke en pakkende manier inzetten?


Delen met anderen?

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!