-

Er is méér dan YouTube: 7 tips voor het verspreiden van je video

Bravo! Je gaat lekker mee met de trends en je hebt een video laten maken door een reclamebureau. Even plaatsen op YouTube en klaar ben je. Dat kan natuurlijk, maar je begrijpt zelf ook wel dat je video niet heel populair gaat worden op die manier. Want wie zoekt er nou op YouTube naar jouw bedrijfsvideo? Wil je écht een succesvolle video, dan kost dat iets meer moeite. Kies dus zelf: een video die amper wordt bekeken, of een geweldige video die als kopstuk van je marketingstrategie kan dienen?

YouTube is oké, maar…

YouTube, we raken er niet over uitgepraat. Het is na Google de populairste zoekmachine, maar je kunt, zeker als je het over bedrijfsvideo’s hebt, deze vergelijking maar gedeeltelijk maken. Welke zoekmachine gebruik je als je iets te weten wilt komen over je bank? Of over het gebruik van landbouwmachines? Niet YouTube toch? Logisch dat jouw filmpjes dus meer promotie nodig hebben dan alleen een plekje op YouTube.

1. Er zijn meer (sociale) media dan YouTube 

Kom eens onder die steen vandaan: er zijn meer manieren om je video te delen dan alleen YouTube. Daarom beginnen we maar meteen met dit inkoppertje, want veel bedrijven vinden sociale media nog steeds een ‘ver van mijn bed show’. Al eens gedacht aan LinkedIn, Twitter, Vine en (ja, die hoort er absoluut ook bij) Facebook? Begin nu niet met smoesjes als ‘dat past niet bij ons bedrijf’, want deze (sociale) media passen bij iedere organisatie. Alleen de toon die je aanslaat in de boodschap eromheen, moet aangepast worden op jouw doelgroep en sector.

2. Embed je video op je website (duh)

Het lijkt logisch, maar er zijn nog te veel websites die het niet doen: embedden. Een link op je pagina nodigt veel minder uit om door te klikken dan een video die je direct kunt bekijken. En om dit ook maar meteen even duidelijk te maken: een video die automatisch begint af te spelen (mét geluid) is gruwelijk irritant. Niets leuks of handigs aan dus.

3. E-mail je video naar je leads

Jouw leads (potentiële klanten) zijn misschien niet allemaal op de hoogte van jouw video’s omdat ze helemaal niet actief zijn op Facebook, Twitter, Vine etc. Daarom moet je juist die leads op een andere manier proberen te bereiken. En wat is nu efficiënter dan een mailtje? Je moet je leads niet gaan spammen, maar één e-mail per nieuwe video mag best. Zorg dan wel dat de onderwerpregel en de rest van de e-mail uitnodigen om te lezen.

4. Blogs

Dat blogs alleen maar uit tekst mogen bestaan, is een fabeltje. Een blog is hét middel om je doelgroep te vertellen over wat je bedrijf precies doet. Heb je een bedrijfsblog (heb je die niet, overweeg dat dan), dan kun je best een blogbericht schrijven over je video. Vervolgens embed je de video in je blog en klaar ben je. Met je blogbericht dan.

5. Mobiele mogelijkheden

Wie (van de mensen die niet in het stenen tijdperk is blijven hangen) heeft er nu geen smartphone? Dat en een internetverbinding is het enige wat nodig is om een filmpje te kunnen bekijken. En dat doen mensen heel erg vaak. Zonde om daar niet op in te spelen dus! Zorg dat jouw video op de website en op andere (sociale) media te bekijken is. Een website met een responsive design is dan een aanrader. Zo voorkom je dat de kijkers van jouw video van links naar rechts moeten scrollen of moeten in- of uitzoomen. Ook gruwelijk irritant.

6. Online community’s en fora

Als je bedrijf zich in een bepaalde niche bevindt, zijn er hoogstwaarschijnlijk ook community’s te vinden voor die sector. Sommige video’s lenen zich er niet voor om alleen op het grote YouTube gedeeld te worden omdat het aanbod hiervan veel te algemeen is, maar juist wel op bepaalde (specifieke) YouTube-kanalen en andere community’s, verenigingen en fora.

7. Bekijk de mogelijkheden van YouTube Ads

Met alleen YouTube krijg je geen succesvolle bedrijfsvideo (dat geldt trouwens wel voor doe-het-zelf beroemd worden), maar het medium biedt méér mogelijkheden dan je misschien zou denken. Zo kun je met jouw video adverteren in andere video’s. Je betaalt dan alleen als mensen je advertentie daadwerkelijk bekijken en door YouTube Analytics kun je zien wie jouw kijkers precies zijn (en kun je daar vervolgens je boodschap weer op aanpassen).

Belangrijk!

Vergeet niet om te testen of je video ook echt werkt op al deze kanalen. Het is heel gemakkelijk om onderuit te zakken als je met deze stappen klaar bent, maar dode links zijn (juist ja) dodelijk voor je kijkersaantallen.

Deze tips voor het verspreiden van je video zijn natuurlijk heel algemeen. De beste manier vinden is van veel meer dingen afhankelijk, zoals je omgeving, sector en je doelgroep. Neem dus niet ieder advies klakkeloos aan, maar zorg dat jouw manier echt bij jouw bedrijf past.


Delen met anderen?

Lukt het niet helemaal?

Schakel een hulplijn in!

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!