-

Vergroot uw geloofwaardigheid!

Uw klanten hebben een bepaald verwachtingspatroon. Ze komen bij u met een vraag, klacht of probleem en verwachten dat u daar direct antwoord op kunt geven.
U bent immers de expert… Toch…?

“Ik weet het niet” of “Ik zou het niet weten” zijn zeer slecht voor de geloofwaardigheid van u en uw bedrijf!

U bent het gezicht en de stem van uw bedrijf, product of dienst. Dus, zelfs als u niet het antwoord weet op een vraag van een klant; laat nooit merken dat u het niet weet! Dit heeft overigens niks te maken met liegen tegen de klant. Dit gaat over de juiste benadering van een klant met een probleem.

Wat u het beste kunt zeggen als u het antwoord niet weet:

“Goede vraag. Ik weet het niet helemaal zeker, dus ik ga het even vragen aan iemand die het wél zeker weet.”

Deze zin is goed om de volgende redenen:

– Het verandert de situatie. Stel dat de klant boos is. Of gefrustreerd. De klant is op zoek naar antwoorden en helderheid. Door meteen te schakelen naar iets positiefs (“Goede vraag”) verandert u de situatie. De klant zal zich direct begrepen voelen. De donkere wolken beginnen al een beetje weg te trekken…

– Het verzacht de situatie. Met de stelling dat u het ‘niet helemaal zeker weet’ komt u toch zelfverzekerd over. U weet het immers wel ongeveer, maar toch wilt u het liever écht zeker weten. Niet voor uzelf uiteraard, maar voor de klant. Zo’n reactie is veel beter dan bijvoorbeeld “Ik weet het niet”.

– Het vergroot uw geloofwaardigheid. Hoewel u dus zelf het antwoord niet zeker weet, zorgt u wel voor dat de klant een goed antwoord krijgt. U gaat het immers vragen aan iemand anders. Hierdoor vergroot u uw geloofwaardigheid; u komt direct in actie. En actie zorgt voor antwoorden. En antwoorden? Die zorgen voor oplossingen.

Dus de volgende keer dat een klant een klacht of vraag heeft; zoek meteen naar een OPLOSSING. Niet naar een manier om de klant zoet te houden of af te wimpelen. Zorg voor een oplossing en de geloofwaardigheid van u en uw bedrijf zal meteen stijgen! Resultaat: een tevreden klant! En een tevreden klant is een klant voor het leven!

Hoe geloofwaardig is uw bedrijf voor de buitenwereld? Hoe reageren uw medewerkers op vragen en/of klachten van (potentiële) klanten? Probeert u te helpen of af te wimpelen? Laat het eens objectief bekijken door ons! Bel vandaag nog met Bouke te Pas op 06 – 270 416 39 of stuur een mailtje om een bedrijfsscan aan te vragen. Met behulp van Mystery Clients checken wij de manier waarop uw bedrijf met (potentiële) klanten omgaat. Waarschuwing: de resultaten kunnen schokkend zijn.


Delen met anderen?

Klaar voor de reality check?

Neem contact met ons op

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!