-

Video op je landingspagina? Hou je huisdieren erbuiten!

Er zijn mensen die in hun vrije tijd graag naar kattenfilmpjes kijken. En daar is niets mis mee. Maar ik heb nou nog nooit iemand horen zeggen dat hij graag naar landingspagina-video’s van zijn zorgverzekering kijkt. Oké, hier zit een klein verschil in qua commercialiteit, nut en onderwerp, maar zou het niet mooi zijn als jouw landingspagina-video toch net zo populair wordt? Dat kan!

Om maar met een open kattenluikje deur te beginnen: een kattenfilmpje maken voor je organisatie werkt meestal niet (soms dus wel). Dit soort hypes zijn namelijk enorm populair voor enkele dagen of weken, maar daarna worden ze snel weer vergeten. Dat is geen probleem voor die katten en hun eigenaar, maar wel voor jouw video. Want die moet onthouden worden. En nog veel belangrijker: serieus genomen.

Waarom video?

Één minuut video is een (gigantische) 1.8 miljoen woorden waard. Stel je voor dat al die woorden stuk voor stuk impact zouden hebben op de kijker. Daarvoor moet die minuut video wel de aandacht kunnen vasthouden, nuttig zijn én leuk zijn. Helaas is de praktijk vaak anders: er is bijna niet door de overvloed aan zogenaamde ‘leuke bedrijfsvideo’s’ heen te komen. Hoe steek je daar nou écht bovenuit?

Nou, met onderzoek dus. Als je urenlang populaire landingspagina-video’s gaat bekijken, blijven er uiteindelijk een aantal best-practices over. Gelukkig heeft iemand anders dat al gedaan en dat is de inspiratie voor deze 5 absoluut noodzakelijke onderdelen van een geweldige landingspagina-video:

Een briljante schrijver

Ook een video die helemaal geen tekst bevat (een script moet namelijk ook geschreven worden!) vraagt een geweldige schrijver. Eentje die weet hoe je alleen de essentiële informatie overhoudt en hoe je dat ook nog eens een beetje leuk kunt brengen. Geweldige tekst is het halve werk: voor de video-editor is het script essentieel voor de uitwerking. En hoe beter je tekst in elkaar zit, hoe beter de video zelf wordt.

Geweldige visuals

Dit spreekt waarschijnlijk voor zich. Een video is namelijk geen video zonder visuals. En een video met verschrikkelijke visuals mag eigenlijk geen video genoemd worden. De balans tussen visuals en tekst is enorm belangrijk. Je wilt immers niet dat de knallende kleuren in het scherm afleiden van de boodschap en andersom. Als je video een boodschap kan overbrengen, zélfs zonder geluid, dan zit je goed.

Balans in emoties

Dan komen we weer terug bij de kattenfilmpjes. Want wat maakt deze zo populair? Juist, de emotie die deze filmpjes oproepen. Jouw landingspagina-video mag zeker emotie oproepen bij de kijker (verbazing, verlangen, enthousiasme), ook als jouw doelgroep serieuzer is dan de kijkers van de kattenfilmpjes. En dat kan zelfs met kleur. Zorg dat je kijker méér wil zien na jouw video. 

Buitengewoon goed geluid

Dit spreekt ook voor zich. Geluid bepaalt namelijk in grote mate op welke manier je kijker de video interpreteert. Geluid speelt daarnaast ook een grote rol in het opwekken van bepaalde emoties. Begin alsjeblieft niet aan automatisch afspelende video en audio trouwens, dat is echt een afknapper voor veel website-bezoekers.

Pakkende CTA’s

Hét grote verschil tussen de hype-filmpjes met huisdieren en de landingspagina-video’s is, zoals al eerder genoemd, het commerciële aspect. Je kijkers zijn op jouw landingspagina beland om een reden, dus zorg dat je ook iets te bieden hebt.

Een Call to action (CTA) is daarvoor ideaal: knoppen die je lezer aansporen om iets te doen, bijvoorbeeld het downloaden van extra informatie of het inschrijven voor je nieuwsbrief. Zorg dat de knop opvalt: een korte tekst in een contrasterende kleur.

Denk eens out of the box

Wil je dus voorkomen dat je in een verzameling ‘meest verschrikkelijke landingspagina’s’ terecht komt met jouw creatie, begin dan alvast met een geweldige video. En daarvoor mag je best een beetje out of the box gaan, zolang het maar blijft passen bij je bedrijf. Nog steeds niet overtuigd dat huisdieren en bedrijven niet samen gaan? Business Cat


Delen met anderen?

Ook een video op je landingspagina?

Kat in het bakkie!

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!