-

Videomarketing met Vine

Als jouw bedrijf zich met video(marketing) bezighoudt zul je het wel herkennen: je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om je video’s te delen en te promoten. Daarom houden we vandaag eens een minder gangbaar videoplatform onder de loep: Vine. Via dit platform kunnen gebruikers met hun mobiele telefoon filmpjes online zetten en delen die altijd 6 seconden duren. Is dat kort? Ja, dat is heel kort! Is dat dan wel bruikbaar? Ja! Dat is heel bruikbaar!

Hoe werkt dat dan?  

Vine is een videoplatform dat zowel in website- als in appvorm te gebruiken is. Het werkt heel eenvoudig: of je nu met je mobiele telefoon filmt of met professionelere apparatuur, een filmpje staat binnen no-time online. Vine-filmpjes hebben de snelheid en luchtigheid van Tweets, maar zijn weer uitgebreider dan Cinemagraphs. Precies de goede lengte voor jouw (luchtige!) boodschap dus. Bedenk van tevoren welk doel je wilt bereiken en begin gewoon! De 6 seconden die je krijgt van Vine dwingen je om zo snel, pakkend en effectief mogelijk je boodschap duidelijk te maken. Hieronder drie manieren om Vine in te zetten voor jouw organisatie:

1. Preview van een video

Laat bezoekers in 6 seconden kennismaken met de hoogtepunten van je andere (langere) video. Als je dat goed doet, smaakt het Vine filmpje naar meer en klikken je kijkers door. Bijkomend voordeel: jouw langere video wordt waarschijnlijk minder makkelijk gedeeld dan de kortere versie.

2. Videoblog met een snelle tip

U kunt in 6 seconden best wat informatie kwijt. Wees creatief. Maak eens (op papier) de beste samenvatting die je kunt bedenken over jouw product, dienst of bedrijf. Scherp dat nog eens aan. Kan het nog korter? Houd het verhaal wel luchtig, want zelfs 6 seconden kunnen langdradig zijn als je saaie dingen vertelt.

3. Kijkje achter de schermen bij je bedrijf

Is het op vrijdagmiddag altijd een dolle boel op kantoor? Maak er een kort filmpje van. Is je bedrijf bezig met een fantastisch project? Neem wat hoogtepunten op en plaats het op Vine! Leuke dingen moeten het onderwerp zijn van je filmpjes, daarmee geef je je bedrijf persoonlijkheid. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk dan deze voorbeelden eens.

Vine is marketing via social media

De manieren om je Vine-video in te zetten zijn oneindig, maar dan is er ook nog zoiets als marketing. En laat Vine daar nu uitermate geschikt voor zijn! De kracht van Vine zit ‘m in het sociale karakter. Filmpjes die via Vine worden gemaakt, worden namelijk gedeeld via de mobiele telefoon en zijn gekoppeld aan bijvoorbeeld Twitter. Het is daarom de perfecte manier om je doelgroep (volgers) via sociale media af en toe iets verrassend te laten zien.

In drie jaar is Vine uitgegroeid van een onbekende website naar een veelgebruikt platform. Tussen die gebruikers zitten altijd mensen die ook tot jouw doelgroep behoren. Een gemiste kans als je hier niet op inspeelt dus. Zie het als een snelle snack tussendoor: misschien niet het beste wat er te krijgen is, maar het is wel leuk. En daar gaan de snelle internetgebruikers voor!


Delen met anderen?

Meer weten over videomarketing?

Neem contact met ons op!

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!