-

Videomarketing voor mensen met lef

Als het in jouw bedrijf allemaal wel zijn gangetje gaat en je die megadeal met een grote klant niet nodig hebt (of er helemaal geen zin in hebt), dan heb je de tips in dit blogbericht waarschijnlijk niet nodig. Maar als je liever vol gaat voor een uitdaging dan dat je onderuitgezakt op de bank zit: video is het antwoord! Je wist waarschijnlijk al lang dat er meer toepassingen zijn voor je video dan alleen het plaatsen op YouTube of je website. Maar had je al gedacht aan video voor je interne communicatie? Of voor productlanceringen? Dat maakt pas indruk!

Videomarketing werkt

Dit weet je (hopelijk) al, maar voor de zekerheid beginnen we toch eerst even met iets logisch: je kunt je video heel goed gebruiken als marketingmiddel. Zorg dus niet alleen voor e-mails naar je (potentiële) klanten en een ‘fancy’ website met plaatjes en tekst, maar denk ook aan video. Of dat op je website is, in je e-mails, of op YouTube, dat mag je zelf weten. Lees hier hoe je video nog meer kunt inzetten voor de marketing van je bedrijf:

Verkoopvideo’s voor beurzen

Je staat misschien wel vaker met jouw aanbod op beurzen en dan weet je waarschijnlijk ook als geen ander dat het behoorlijk moeilijk is om de aandacht van het publiek te krijgen (en te houden!). Zonder video moeten mensen je aanspreken om iets te weten te komen over je aanbod en dat doen veel (soms best geïnteresseerde) mensen vaak niet. Een video is veel laagdrempeliger, je laat het product namelijk voor zichzelf spreken! Dan hoef je er alleen nog bij te staan voor vragen en opmerkingen.

Trainen met video

Wat is er nu een betere manier om te trainen dan een video? En dan dus niet dit soort training (kan ook) maar deze. Je medewerkers of de gebruikers van je producten of diensten trainen met een video is sneller, leuker en gemakkelijker. Meer bewijs nodig? Dat vind je onder andere hier en hier.

Interne communicatie met video

Op welk niveau je ook werkt, een video is een persoonlijke manier om je medewerkers iets ingewikkelds te vertellen. Geen goed idee voor een slechtnieuwsgesprek, wel een goed idee voor de introductie van een nieuw inkloksysteem of een Windows Apple update op de bedrijfscomputers. Een video kan altijd nog teruggekeken en bewaard worden voor nieuwe medewerkers, bij bijvoorbeeld een presentatie is dat alweer moeilijker.

Video-crowdfunding

Een video is niet alleen geschikt voor marketing en communicatie, je kunt er ook geld mee ophalen om in je nieuwe project te investeren. Dit principe heet crowdfunding en wordt steeds populairder onder startende ondernemers. Leg je product uit in een video en je zult zien dat investeerders eerder bereid zijn om iets met jouw project te doen dan met projecten die alleen uitleg geven in een tekst.

Productlanceringsvideo

Google en heel veel andere bedrijven doen het al: een video lanceren als er een nieuw product of een nieuwe dienst beschikbaar is. Dan weet in één klap je hele publiek wat je te bieden hebt en als het een beetje een goede video is, wil ook meteen je hele publiek je aanbod uitproberen. Dat heeft veel meer impact dan een simpel aankondigingsmailtje dat waarschijnlijk toch in de prullenbak belandt.

Natuurlijk kan deze lijst eindeloos worden aangevuld, dit is pas het topje van de ijsberg. Maar hopelijk ben je er nu wel van overtuigd dat je je video (bijna) overal kan inzetten. Zolang je ze maar niet overhaast in elkaar flanst.


Delen met anderen?

Wil je meer weten hierover?

Vraag het ons!

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!