-

Wat u zou moeten weten over klantloyaliteit

Loyale klanten zijn goud waard. Ze kennen en vertrouwen uw bedrijf. Ze zijn ongevoelig voor uw concurrenten. En ze zorgen ervoor dat u ’s nachts beter slaapt! Op zoek naar meer loyale klanten? Let op deze drie punten.

1. Opletten. Focussen. Scherp blijven.

Blijf altijd focussen op de wensen en behoeften van de klant. Overtref de verwachtingen van de klant. Sta in dienst van de klant.

Mooi voorbeeld: de café-eigenaar die een nieuw biertje neerzet op het moment dat de andere bijna op is. Overdreven? Nee hoor, zulke cafés hebben namelijk altijd een grote groep vaste gasten; klantenbinding zoals het hoort!

2. Werk sneller

Het is 2011. Iedereen wil alles en wel nu meteen. Speel daarop in. Pas het bedrijf aan op snel handelen. Als u namelijk niet uw tempo aanpast en uw concurrent wel…

De snelheid van uw dienstverlening zorgt voor loyale klanten. Is een opdracht eerder afgerond? Is een product sneller geleverd? Uw klant zal positief verrast zijn. Wie wordt er nou niet blij van een snelle service? Zorg wel dat uw hele bedrijf hier aan kan voldoen. Een zwakke (lees: trage) schakel kan ten koste gaan van uw nachtrust en de klantloyaliteit.

3. Maak het persoonlijk(er)

Een product bestellen in een webshop is kil en anoniem. Het hele proces verloopt geautomatiseerd. Bevestigingsmails worden standaard ondertekend door de ‘afdeling verkoop’ of een andere nietszeggende term. Zet er een naam onder (met een persoonlijk e-mailadres) en het voelt al sympathieker.

Spreek als bedrijf niet over ‘onze accountmanager’ maar noem deze ook bij de voornaam. Hetzelfde geldt natuurlijk voor ‘de teamleider’, ‘onze IT-man’ of nog erger ‘de baas’. U werkt met mensen. Uw klanten willen te maken hebben met mensen. Laat dus ook zien dat het bij u draait om mensen.

Klantloyaliteit of het binden van klanten is geen hogere wiskunde. Het is een combinatie van natuurlijke factoren. Maak er een tweede natuur van om alles zo persoonlijk mogelijk te benaderen en zorg dat uw bedrijf klaar is om snel te handelen. Blijf scherp!


Delen met anderen?

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!