-

Weg met die oude rotzooi!

Schoonmaken, afvallen, goede voornemens: het hoort er een beetje bij, maar de meeste mensen doen het liever niet (behalve van die poets-freaks die hun leven op de rit hebben en ook helemaal niet hoeven afvallen). Als ik zo om mij heen kijk, verstoppen mensen zich liever voor vernieuwing en poetsdoekjes. Komt het je bekend voor? Laten we er niet omheen draaien: het is ook moeilijk. Maar oude troep weggooien en de stofdoek over je spullen heen halen kan juist zorgen voor geweldige nieuwe ideeën. Zorg dus dat je niet verzuipt in je eigen rotzooi…. En begin bij je website!

Weg met de (kerst)versiering

Oké, misschien ben je een beetje aan de late kant als je nu pas begint met het weghalen van je kerstversiering (er zijn altijd mensen die nog wel even bezig zijn met opruimen…). Maar heb je al eens aan je website gedacht? Misschien heb je die niet volgehangen met kerstballen en slingers, maar als je de trends een beetje in de gaten hebt gehouden, is teveel versiering sowieso not-done geworden. Zorg dus heel snel dat je van al die versiering af komt en weer back to basic gaat.

De stofdoek er overheen

Dit is eigenlijk de gemakkelijkste stap, want wie wil nou niet zijn oude spulletjes weer afstoffen en gebruiken alsof ze nieuw zijn? Dat kan! Je website bevat vast elementen die ooit heel succesvol zijn geweest, maar nu een beetje naar de achtergrond verdwenen zijn. Denk aan sommige blogberichten, animatiefilmpjes, infographics of landingspagina’s. Het is toch zonde als dit succes maar eenmalig is? Afstoffen en weer opnieuw gebruiken dus! Veel van de content op je website kan namelijk -mits opgefrist- gewoon nog een keer gebruikt worden. En dat is niet stom, maar juist heel slim. Pas je oude content aan op de trends en websitebezoekers zullen verbaasd zijn over je prachtige ‘nieuwe content’. Dat kost natuurlijk veel minder tijd dan helemaal opnieuw beginnen.

De strijd tegen overtollig gewicht

Wat hoort er nog meer bij de grote schoonmaak, die meestal zo in het voorjaar plaatsvindt, als de vogeltjes weer beginnen te fluiten en het ‘s ochtends weer licht wordt? Juist ja. De strijd tegen overtollig gewicht. Nogmaals, er zijn van die perfecte mensen (en websites) waar deze stap helemaal niet op van toepassing is, maar de uitzondering… Juist ja. Er blijven ook op websites, altijd van die dingen over waar absoluut niemand iets aan heeft. Van die dingen die eigenlijk nooit op je website thuishoorden maar waar je nu wel aan vast zit. Het is hartstikke moeilijk om van dat overtollige gewicht af te komen, daar zal niemand het mee oneens zijn. Maar het is niet onmogelijk en zelfs onvermijdbaar als je een nieuwe start wilt maken. Teveel illustraties, grote lappen tekst, niet-relevante pagina-categorieën: weg ermee, want niemand heeft er iets aan.

En we kunnen er zelf ook wel wat van

Practice what you preach, daar gaat het allemaal om. Zelf zijn wij daarom ook bezig geweest met een flinke schoonmaak. De volledig nieuwe site is daar het resultaat van. Daar zijn we toch nét iets beter in dan in afvallen.


Delen met anderen?

Ook toe aan een flinke opfrisbeurt?

Wij helpen je!

Recente oppeppers

De staat van videomarketing in 2018 - Peppermint Media
- Bouke te Pas

De staat van videomarketing in 2018

Voor merken, bedrijven en organisaties is het belangrijker dan ooit om échte verhalen te vertellen. Videomarketing is een zeer effectieve strategie en storytelling is dé manier om dit extra kracht bij te zetten. Maar het begrip storytelling lijkt inmiddels ook gebruikt te worden als hippe term om het wekelijkse marketingoverleg mee te verrijken. Dus, laten…

Lees deze oppepper!
Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden? - Peppermint Media
- Bouke te Pas

Zeg slimmerik, let je een beetje op je mooie woorden?

Heb jij ook wel eens input van een inhoudsdeskundige uit jouw organisatie gevraagd voor een nieuwsbrief, blog, script of ander soort content? En werd dit zo’n ingewikkeld verhaal dat je niet zo goed meer wist hoe je dit naar concrete output kon vertalen? Je bent zeker niet de enige. Iedereen heeft wel iemand in zijn…

Lees deze oppepper!