Client
Nordson Asymtek
Soort

3D Animatie

Nordson Asymtek & Peppermint: samen terug naar de basis om een goede salesvideo te maken.

Het probleem

Door de modulaire opbouw van de systemen van Nordson Asymtek zijn er veel verschillende oplossingen en mogelijkheden. Het gevaar daarvan is dat het voor potentiële te complex kan worden door de vele keuzes en voordelen. Vooral tijdens beurzen kan dit een probleem worden: de oplossing dient namelijk direct duidelijk te zijn. Aan ons de vraag om het modulaire karakter en de flexibiliteit daarvan visueel te verduidelijken en aantrekkelijk te maken

De oplossing

Samen met Nordson Asymtek gingen we terug naar de basis. Het modulaire karakter van hun systemen maakten we visueel met behulp van Duplo-blokken. Elke module werd een eigen blok. Een systeem bestaat daardoor dus uit meerdere blokken. Met duidelijke animaties lieten we zien hoe bestaande systemen konden worden vereenvoudigd door bepaalde modules te vervangen met andere blokken.

Het resultaat

Te complex communiceren kan leiden tot verwarring. Door de oplossingen van Nordson Asymtek terug te brengen tot de essentie, is zowel het verkoop- als het marketingverhaal veel meer gericht op de voordelen. Als kers op de taart werd op de beursstand ook gebruik gemaakt van Duplo. Daarmee werd het ook ‘live’ mogelijk om zelf configuraties te bedenken.

Ook een onderscheidende video nodig? Let's talk.