Animatie laten maken? Dat kan slimmer.

Je wilt een animatie laten maken voor je bedrijf of organisatie? Stop maar met het opvragen van offertes. Wat je nodig hebt:

  • 100% duidelijkheid over je doel en doelgroep
  • Een glashelder en doelgericht script
  • Een ijzersterk onderscheidend visueel concept
Peppermint-Media_idea

Een animatie laten maken was gedoe. Tot nu toe.

Wij weten wat er nodig is om jouw boodschap te vertalen naar voordelen voor je doelgroep en deze ook nog eens in een pakkend verhaal te gieten. Peppermint Media is de expert op het gebied van converterende zakelijke animaties voor B2B. Onze aanpak is slimmer en gaat verder:

SaaSMarketing_Target4

Binnen 10 dagen

Een effectieve manier om snel resultaat te krijgen.

SaaSMarketing_Target2

Vaste prijs

Voor een vast bedrag weet je precies wat je krijgt.

SaaSMarketing_Web

100% Tevredenheid

Wij garanderen volledige tevredenheid. Echt.

Peppermint-Media_target

Zakelijke animaties. Zonder gedoe.

Ben je vooral bezig met het opvragen van offertes? Zie je door de hoeveelheid animatiebureaus ook het bos niet meer? Ontbreekt het nog aan een echt goed, creatief idee voor je animatie?

Geen probleem! Ontspan. De focus van onze aanpak ligt op snel en goed resultaat. Animaties voor B2B zijn onze expertise. En dan ook nog eens voor een vaste prijs en binnen een vaste tijd.

Professionele animatie voor B2B is nét even anders.

Je wilt een animatie laten maken voor jouw bedrijf en dat is een goed idee. Keer op keer bewijzen de animaties die wij maken hun waarde.

Genereer nieuwe leads, informeer je doelgroep beter en positioneer jezelf slimmer. Het geheim: écht begrijpen wat je doelgroep wil zien en weten.

Peppermint-Media_pie2
Peppermint-Media_data

Animatie laten maken op de juiste manier.

We snappen heus wel dat je het liefst meteen 'leuke' plaatjes wilt zien. Maar voor een zakelijke animatie werkt het net even anders.

Werk samen met ons aan de twee belangrijkste elementen van je animatie die het snelste resultaat opleveren en waar het écht om draait: het script en het visuele concept.

  • Kom direct tot de kern van je boodschap
  • Brainstorm met ons over een waanzinnig goed concept
  • Gebruik onze expertise voor een second opinion als je al een opzet hebt
Gestroomlijnd. Effectief.

Hoe het werkt? In 3 stappen een creatief visueel concept en een glashelder script.

Een uitlegvideo laten maken voor jouw bedrijf bestaat bij ons uit slechts 3 stappen. Met deze stappen (en in deze volgorde) garanderen wij resultaat.

Stap 1: De Problem-Solution Blueprint

Tijdens onze online sessie bespreken we het doel van je explainer video en doorlopen we de Problem-Solution Blueprint.

Hierbij bekijken we in detail welke problemen je wilt benoemen in je explainer video. Die koppelen we dan vervolgens aan de beste oplossingen voor je doelgroep.

Dus ja: is een stap vóórdat we het script kunnen gaan schrijven. De problem-solution Blueprint is de noodzakelijke input. Dit is precies de stap die vaak wordt vergeten!

Alleen al deze sessie gaat je ongelooflijk veel duidelijkheid opleveren. En het kost je maximaal een uurtje van je tijd 😍

📅 Online sessie: 30 - 60 minuten

Stap 2: Een top visueel concept en glashelder script

Na onze Problem-Solution Blueprint-sessie (mooi woord!) gaan wij voor je aan de slag.

Onze scriptschrijvers doen precies wat je van ze mag verwachten: jouw doelen en wensen omzetten in een pakkend script dat geschikt is voor de explainer video over jouw bedrijf.

Dit script is geen conceptversie: er wordt gewerkt aan het daadwerkelijke script op basis van een bewezen framework waarmee we honderden animaties hebben gemaakt.

Bonus: we denken hierbij meteen na over een ijzersterk visueel concept. Met andere woorden: we beschrijven hoe het script ook daadwerkelijk in beeld kan worden gebracht.

📅 Doorlooptijd: 1 werkdag

Stap 3: Feedback, finetunen en oplevering

Zodra we het script klaar hebben en het visuele concept hebben bedacht is het tijd voor de presentatie hiervan.

In een online sessie lezen we het script aan je voor en beschrijven we het visuele concept.

Tijdens deze sessie kun je feedback geven en zetten we gezamenlijk de puntjes op de 'i' om het script 100% naar wens te maken.

📅 Sessie: 30 - 60 min.

Wat we opleveren:

📋 Problem-Solution Blueprint (PDF)
📄 Script (Doc + PDF)
📄 Visueel concept beschreven (PDF)

Werk samen met ons aan je beste animatie ooit.

Dus: animatie laten maken maar eerst toch kritisch naar de essentie kijken? Investeer een bescheiden bedrag voor de Animatie Kickstart.

Animatie Kickstart comptab-infoalt7-icon
Online sessie: Problem-Solution Blueprint (30-60 min)
comptab-yes-icon
Professioneel geschreven script
comptab-yes-icon
Ijzersterk visueel concept
comptab-yes-icon
Online sessie voor feedback (30-60 min)
comptab-yes-icon
Onbeperkt aantal revisies op script
Optioneel. Neem contact op voor de mogelijkheden

Waar wacht je op?

Het feit dat je een animatie voor jouw bedrijf overweegt, betekent waarschijnlijk dat je er al te lang mee rondloopt. Dus dit is het moment om actie te ondernemen. 

De eerste stap voor de animatie over jouw software? Die begint vandaag.

Animatie KickStart
€249
excl BTW
Op basis van de online Problem-Solution-sessie schrijven wij een glashelder en resultaatgericht script en bedenken we een ijzersterk visueel concept. Dat is nog eens kickstart!
Online sessie: Problem-Solution Blueprint (30-60 min)
Professioneel geschreven script
Ijzersterk visueel concept
Online sessie voor feedback (30-60 min)
Onbeperkt aantal revisies op script
Problem-Solution Blueprint (PDF), Script (.Doc + PDF), beschreven visueel concept (PDF)

Vragen en antwoorden

Is de Animatie KickStart echt de snelste en meest effectieve manier om een script te krijgen voor mijn animatie?

Ja. Onze ervaring is dat het schrijven van het script (en de stap ervoor) als het meest lastig wordt ervaren door ondernemers en marketing- en communicatiemedewerkers. Het ontbreekt vaak aan de 'hoe'. Sinds 2009 hebben wij honderden scripts geschreven. Het framework dat we gebruiken is bewezen effectief en daarmee heb je in de kortst mogelijke tijd een script.

Ik wil het script ook met mijn collega's bespreken voordat ik het goedkeur. Kan dat?

Natuurlijk. Wil je het gemaakte script eerst even laten bezinken of intern bespreken met je team? Geen probleem. We sturen je de video waarin we het script voorlezen zodat ook jouw teamleden direct snappen wat de bedoeling is.

Hoe gaat het precies in z'n werk met de online sessies?

De eerste online sessie wordt gepland zodra we je opdracht binnen hebben. Het is een sessie via een online omgeving waarin we jouw doel en wensen bespreken. Daarbij doorlopen we de Problem-Solution Blueprint: onze unieke methode om te zorgen dat we precies weten welke onderwerpen relevant zijn voor jouw script.

Deze eerste sessie duurt tussen de 30 en 60 minuten.

De tweede sessie houden we nadat we het script hebben geschreven. Tijdens die sessie lezen we het script aan je voor en kun je direct feedback geven. Eventuele aanpassingen kunnen we dan ook meteen doen.

Wat als ik niet tevreden ben?

Mocht je niet tevreden zijn met het script, dan gaan we net zo lang door totdat je dat wel bent. Onze ervaring is dat er vaak nog wat kleine details gewijzigd (moeten) worden. De essentie van je script (de hoofdboodschap) zou echter geen verrassing moeten zijn, omdat we dit hebben doorlopen tijdens de eerste sessie: de Problem-Solution Blueprint.

Wat houdt het visuele concept precies in?

Het visuele concept en het script gaan hand in hand. Het script is de verhaallijn en het visuele concept is hoe het eruit ziet of wat er te zien is. Dit visuele concept is een beschrijving van de visuele stijl.

Kan ik niet gewoon een offerte opvragen om een animatie te laten maken?

Ja dat kan, maar onze ervaring is dat er in 99% van de gevallen eerst gewerkt moet worden aan een goed script én een ijzersterk concept. Daarna is het pas zinvol om een offerte te maken omdat we anders een heleboel aannames moeten doen. Mocht je toch liever een offerte willen opvragen voor de complete animatie, dan kun je het beste even mailen naar bouke@peppermintmedia.nl met daarin je wensen.

Wie zijn jullie opdrachtgevers?

Wij maken sinds 2009 animaties, explainers en uitlegvideos. De focus van Peppermint Media ligt volledig op animaties en uitlegvideo's voor B2B. Het doel van de animaties loopt uiteen van simpelweg informeren tot salesvideo's.

“Het script is helemaal goed. Lekker werken zo!”
Mark
Aon
"We zijn erg positief over de gemaakte opzet en de manier van samenwerken."
Dennis
Roche
“Helemaal top. Lekker snel en fijne samenwerking!”
Judith
HAN Food & Business

Begin vandaag nog met het script en het concept